Net als wij kunnen ook katten ziek worden of een ongeval meemaken, wat een bezoek aan de dierenarts noodzakelijk maakt. Spijtig genoeg kunnen deze bezoekjes leiden tot hoge dierenartskosten, wat een extra zware last op je budget legt als ze onverwacht komen. Kattenliefhebbers die zich in zo’n situatie bevinden – en hun beste maatje nog niet verzekerd hebben – zijn vaak op zoek naar een kattenverzekering die meteen ingaat. Voor die mensen hebben we minder goed nieuws: een kattenverzekering zonder wachttijd bestaat niet. In deze blog leggen we uit wat een wachttijd betekent en waarom dit essentieel is, ook al lijkt het soms lastig.
Laten we van wal steken.
Wat betekent de wachttijd bij onze kattenverzekering?
Bij alle verzekeraars in België geldt een wachttijd wanneer je een kattenverzekering afsluit. Kwaaltjes en/of aandoeningen die tijdens de wachttijd de kop opsteken – inclusief de daaruit voortvloeiende kosten – worden niet vergoed. Hoe lang deze wachttijd duurt, verschilt per verzekeraar, maar bij ons is er een wachttijd van slechts 30 dagen. Tijdens deze 30 dagen is je kat wel verzekerd, maar kun je nog niet alle soorten kosten claimen. Dit voorkomt dat kattenbaasjes pas een verzekering afsluiten als hun kat al ziek is.
Waarom wij geen kattenverzekering zonder wachttijd aanbieden
Veel mensen zouden graag een kattenverzekering zonder wachttijd hebben, maar wij bieden deze bewust niet aan. Zonder wachttijd zouden we meteen volledige dekking moeten bieden, wat zou resulteren in hogere premies voor iedereen – dus ook voor jou en mij. Wij willen juist eerlijke en betaalbare premies aanbieden, zodat zoveel mogelijk baasjes en katten kunnen profiteren van onze kattenverzekering. Een unieke band verdient immers unieke zorg. Met een wachttijd helpen we de kosten te beheersen en de premie betaalbaar te houden.
Welke kosten worden wél vergoed tijdens de wachttijd?
De volgende kosten worden wél door ons vergoed tijdens de wachttijd:
- Identificatiechip: Het plaatsen van een chip bij je huisdier.
- Preventieve zorg: Dit omvat vaccinaties, titerbepalingen, gezondheidscontroles en parasietenbestrijding.
- Ongevalskosten: Ongevallen – waaronder verkeersongevallen, vergiftiging, het inslikken van een vreemd voorwerp, brand of overstromingen en bijtwonden – zijn na 48 uur na ingang van de verzekering verzekerd.
Wil je weten wat wij allemaal vergoeden na de wachttijd? Bekijk dan ons vergoedingenoverzicht!
Wist je dat 84% van de baasjes binnen twee jaar €1.249 aan dierenartskosten kwijt is?
Verzeker je kat zo vroeg mogelijk
Een kattenverzekering die onmiddellijk ingaat bestaat dus niet. En helaas, een kat landt niet altijd op zijn pootjes. Verzeker daarom je kat zo vroeg mogelijk – bij voorkeur al als kitten – en niet pas op het moment dat je beste vriend al ziek is of een ongeluk heeft gehad. Zo betaal je een lagere premie, worden er geen clausules op je verzekering geplaatst en vermijd je onverwachte dierenartskosten. Wil je een oudere kat verzekeren? Dat is ook geen probleem, want wij zijn de enige huisdierenverzekeraar in België zonder leeftijdsgrens. Bereken je tarief in 5 stappen en ontdek hoe uitgebreid onze kattenverzekering is!
We proberen alle vergoedingen en voorwaarden zo duidelijk mogelijk op onze website te zetten. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Bekijk dan onze polisvoorwaarden of ons vergoedingenoverzicht. De polisvoorwaarden bepalen altijd wat er wel en niet gedekt is.