Deze Figo huisdierenverzekering is aangeboden door Veterfina Verzekeringsmaatschappij N.V.

Opzeggen

We helpen je graag bij het opzeggen van je verzekering. Vergeet echter niet dat gezonde huisdieren ook plots ziek kunnen worden, wat soms wel duizenden euro’s aan dierenartskosten met zich kan meebrengen. Zeg jij je verzekering op? Dan zal je deze kosten voortaan zelf moeten betalen.

Wanneer opzeggen?
Opzegtermijn

We hanteren een opzegtermijn van één maand.

Hoe opzeggen?

Als je telefonisch contact met ons opneemt, kunnen we je verzekering direct stopzetten. Regel je dit liever online? Vul dan het contactformulier in. Hou er wel rekening mee dat de verwerking van de annulatie dan iets langer kan duren. 

Wat als mijn huisdier overleden is?

Overlijden 
Is je huisdier overleden? Allereerst onze innige deelneming met dit verlies. We begrijpen dat dit een moeilijke periode voor je is. Aan het gemis kunnen we helaas niets doen, maar we kunnen wel het opzeggen van je verzekering zo gemakkelijk mogelijk maken.

Bij euthanasie
Ontvangen we een aangifte voor de euthanasie van je huisdier? Dan wordt de verzekering automatisch beëindigd.

Bij andere vormen van overlijden
In andere gevallen moet je ons op de hoogte brengen van het overlijden. Zodra we een overlijdensakte ontvangen die ondertekend is door de dierenarts, wordt de verzekering automatisch beëindigd op de dag na het overlijden van je huisdier.

Omdat je waarschijnlijk al genoeg aan je hoofd hebt, kan je het opvragen van deze akte ook aan ons overlaten. Zou je dat graag willen? Neem dan telefonisch contact op met onze klantendienst.

Meld je het overlijden liever via ons contactformulier? Dan moet je zelf de overlijdensakte opvragen bij de dierenarts.

Openstaande aangiftes
Heb je nog openstaande aangiftes van je overleden huisdier? Uiteraard kan je deze na het beëindigen van je verzekering nog steeds indienen. We hanteren hier wel een termijn van maximaal één jaar voor.

Foto-illustratie

Toch opnieuw verzekeren?

Natuurlijk zien we je graag terug bij onze huisdierenverzekering, maar houd wel rekening met de volgende punten:

Illustratie dierenarts met hond
`