Deze Figo huisdierenverzekering is aangeboden door Veterfina Verzekeringsmaatschappij N.V.

Ziekteverzekering
voor jouw hond

Verzeker nu je hond en krijg de eerste maand gratis

Een unieke band, verdient unieke zorg.

Bereken je tarief voor jouw verzekering op maat!

Verzeker je hond vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis 

NU ÉÉN MAAND GRATIS OP JE VERZEKERING
JE HEBT NOG MAAR

DAGEN

Verzeker je hond

Zo voorkom je onverwacht hoge dierenartskosten

Net zoals mensen kunnen ook honden onverwacht ziek worden of een ongeluk krijgen. Je hond verdient dan de zorg die bij hem past. Met Figo krijgt je hond de medische zorgen die hij nodig heeft, en hoef jij de kosten niet alleen te dragen.

Illustratie jongen met kat en hond in tas
Logo Figo

Hondenverzekering
op maat

Jouw hond is uniek, en dat zou je verzekering ook moeten zijn. Daarom biedt Figo verschillende aanvullende verzekeringen en kies je zelf hoe jouw verzekering eruitziet. Ook het vergoedingspercentage en de jaarlijkse uitkering bepaal je helemaal zelf.

Stel de verzekering voor je hond samen in 4 stappen:

Illustratie vrouw met hond in fietsmand

Een honden-
verzekering maakt een groot verschil

Jij hoeft je immers geen zorgen te maken over de dierenartskosten.

Illustratie vrouw speelt met kat en hond
Stroomschema be nl hond 1
Ster 1

Dit is wat andere baasjes over ons zeggen

Bereken je tarief voor jouw verzekering op maat!

Verzeker je huisdier vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis

Illustratie skatebord met hond

Wat is verzekerd?

Icoon taart

Elke leeftijd & elk ras, levenslang

Icoon preventie

Preventie- &
SOS-budget

Icoon stethoscoop

Consultaties, medicatie & diagnostische onderzoeken

Icoon loep met zorg

Medisch noodzakelijke behandelingen & operaties

Icoon gewrichten

Specialistische onderzoeken & behandelingen

Icoon hartslag

Alternatieve behandelingen & therapieën

Wat is er
nog meer verzekerd?

Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de bijkomende waarborgen. U kunt de volledige lijst terugvinden in het informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID) en in de Algemene Voorwaarden van de Huisdierenverzekering.

Wat vergoeden wij niet?

Extra zekerheid

Aanvullende verzekeringen voor je beste vriend

Illustratie meisje met dalmatier
Illustratie castratie

Castratie en sterilisatie
Wij vergoeden de kosten voor preventieve castratie en sterilisatie. De maximale vergoeding bedraagt € 350.

Illustratie gebit

Gebit
Wij vergoeden medisch noodzakelijke onderzoeken of behandelingen van het gebit tot maximaal € 500 per jaar.

Illustratie reis

Reis
Wij vergoeden medisch noodzakelijke kosten ten gevolge van ziekte, klachten of een ongeval in het buitenland tot maximaal € 1.000 per jaar.

Puppy in huis?

Een puppy is enorm leuk, maar het is ook een grote verantwoordelijkheid. Puppy’s zijn immers extra kwetsbaar en moeten in hun eerste levensjaar regelmatig naar de dierenarts. Daarom raden we aan om je hond zo vroeg mogelijk te verzekeren.

Belangrijk om te weten

Voor je een verzekering afsluit

Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de bijkomende waarborgen. U kunt de volledige lijst terugvinden in het informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID) en in de Algemene Voorwaarden van de Huisdierenverzekering.

Illustratie vrouw met hond in fietsmand

Veelgestelde vragen

Een hondenverzekering is in feite een ziekteverzekering voor je hond. Deze verzekering is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden door o.a. dierenartsen en fokkers. Een hondenverzekering dekt de meestvoorkomende dierenartskosten, en dit tegen een laag bedrag dat je maandelijks betaalt (de premie).

De hondenverzekering van Figo dekt de kosten van dierenartsbezoeken, behandelingen, diagnostische onderzoeken, operaties en medicatie. Ook preventieve diensten worden vergoed. Een gedetailleerd overzicht van alle voordelen vind je in ons vergoedingsoverzicht.

Een hondenverzekering is over het algemeen niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden door dierenartsen en fokkers. Dankzij een ziekteverzekering voor je hond ben je tegen een kleine maandelijkse vergoeding gewapend tegen dierenartskosten.

Natuurlijk kunnen wij niet alles vergoeden. Wat wij niet vergoeden, hebben wij voor je op een rij gezet. Dit vind je hier terug. Krijgt  jouw huisdier bijvoorbeeld dieetvoeding, voedingssupplementen, vitaminepreparaten en/of verzorgingsmiddelen? Dan vergoeden wij dit niet ongeacht de indicatie van je huisdier.

Dierenartskosten kunnen hoog oplopen, en dat drukt extra op je portefeuille als ze ook nog eens onverwacht zijn. Een hondenverzekering dekt de meeste (onverwachte) medische kosten. Zo krijgt je hond de verzorging die hij nodig heeft en voorkom je dat jij de volledige dierenartsrekening zelf moet betalen.

Een hondenverzekering kost gemiddeld tussen de € 15 en de € 40 per maand. Het is echter moeilijk om een standaardbedrag te noemen. De premie wordt namelijk gebaseerd op de leeftijd en het ras van de hond, en ook de postcode van de eigenaar speelt een rol.

Je kan zeker en vast ook oudere honden verzekeren bij Figo. We hebben geen leeftijdsgrens. Houd er wel rekening mee dat het verzekeren van een oudere hond een hogere premie betekent.

Van Labradoodles tot Jack Russel Terriërs: elk hondenras is welkom bij ons! Hetzelfde geldt voor kruisingen.

Een hond kost gemiddeld zo’n € 1.000 per jaar. En dan tellen we de extra kosten indien je hond ziek wordt, nog niet mee. Dierenartskosten kunnen al snel hoog oplopen. Dankzij een hondenverzekering betaal je een pak minder wanneer je hond medische hulp nodig heeft. 

Meer weten over het totale kostenplaatje van een hond als huisdier? Lees er alles over in dit artikel.

De minimale looptijd van onze verzekering is één jaar. Op het einde van de verzekeringsperiode wordt de overeenkomst stilzwijgend van jaar tot jaar verlengd, tenzij een van de partijen ze ten minste 3 maanden voor het verstrijken van de lopende periode opzegt.

Kosten indienen is alleen mogelijk als je huisdier gechipt is. Daarnaast is het van belang dat het chipnummer altijd op de factuur van de dierenarts staat vermeld. Sluit je een verzekering af bij Figo en is je hond nog niet gechipt? Dan vergoeden wij het chippen van je hond.

Je bent verzekerd vanaf de begindatum die op de polis vermeld staat. Vanaf deze datum geldt een wachttijd van 30 dagen. Medische kosten die het gevolg zijn van een ziekte of een aandoening waarvan de symptomen ontstonden binnen deze wachttijd, worden niet vergoed. Het maakt daarbij niet uit of de medische kosten tijdens de wachttijd of daarna werden gemaakt. Deze wachttijd geldt niet voor:
  • Plaatsen van een identificatiechip
  • Medische kosten die vallen onder de preventieve zorg
  • Indien er sprake is van een aantoonbaar ongeval. De wachttijd is dan 2 dagen.
  • Preventieve castratie of sterilisatie, op voorwaarde dat je de aanvullende dekking Castratie en sterilisatie mee in je verzekering hebt opgenomen

Door jou op
maat gemaakt

In minder dan 1 minuut stel je al een ziekteverzekering voor je hond samen.

Verzeker je hond vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis 

Illustratie mevrouw in rolstoel met hond
`