Deze Figo huisdierenverzekering is aangeboden door Veterfina Verzekeringsmaatschappij N.V.

Konijnenverzekering

Verzeker nu je konijn en krijg de eerste maand gratis

Gun je beste vriend de juiste zorg. Sluit vandaag nog een konijnenverzekering af en voorkom onverwachte dierenartskosten!   

Stel je verzekering binnen 1 minuut samen!

Verzeker je huisdier vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis 

NU ÉÉN MAAND GRATIS OP JE VERZEKERING
JE HEBT NOG MAAR

DAGEN

Konijn verzekeren

Zo voorkom je onverwacht hoge dierenartskosten

Ook konijnen kunnen ziek worden of een ongeluk krijgen, wat een bezoek aan de dierenarts noodzakelijk maakt. Met onze konijnenverzekering ben je – standaard met het meest complete pakket – verzekerd tegen onvoorziene kosten bij de dierenarts. Zo krijgt je konijn de medische zorg die hij verdient en sta jij niet voor financiële verrassingen. 

Illustratie jongen met konijn op arm
Logo Figo

Konijnenverzekering
op maat

Jouw konijn is uniek, dus zou de ziekteverzekering voor je konijn dat ook moeten zijn. Daarom bieden we verschillende aanvullende verzekeringen aan en kies je zelf hoe je verzekering eruitziet. Ook het vergoedingspercentage en de jaarlijkse uitkering bepaal je helemaal zelf. Wat je ook kiest, je krijgt standaard het meest complete pakket. 

Konijnenverzekering afsluiten in 4 stappen

Lassurance maladie pour votre lapin​

Hoe werkt een konijnenverzekering?

Onze konijnenverzekering is heel eenvoudig: je betaalt elke maand een klein bedrag aan premie voor betaalbare en de best mogelijke zorg voor je konijn. Mocht je konijn dan onverwachts iets overkomen, dan vergoeden wij mogelijk tot 90% van de kosten bij de dierenarts. 

Illustratie vrouw met konijn op de grond
Stroomschema konijn BE NL 1
Ster 1

Dit is wat andere baasjes over ons zeggen

Bereken je tarief voor jouw verzekering op maat!

Verzeker je huisdier vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis

Wat is er verzekerd?

Onze konijnenverzekering is met veel liefde samengesteld zodat jouw konijn in elke levensfase de zorg krijgt die hij verdient, van lamprei tot senior. 

Icoon taart

Elke leeftijd & elk ras, levenslang

Icoon preventie

Preventie- &
SOS-budget

Icoon stethoscoop

Consultaties, medicatie & diagnostische onderzoeken

Icoon loep met zorg

Medisch noodzakelijke behandelingen & operaties

Microscoop

Specialistische onderzoeken & behandelingen

Icoon hartslag

Alternatieve behandelingen & therapieën

Wat is er
nog meer verzekerd?

Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de bijkomende waarborgen. U kunt de volledige lijst terugvinden in het informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID) en in de Algemene Voorwaarden van de Huisdierenverzekering.

Wat vergoeden wij niet?

Extra zekerheid

Aanvullende verzekeringen

Bij ons kun je jouw konijnenverzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen, omdat jij het beste weet wat jouw konijn nodig heeft.    

Illustratie gebit

Gebit
Wij vergoeden medisch noodzakelijke onderzoeken of behandelingen van het gebit tot maximaal € 500 per jaar.

Illustratie reis

Reis
Wij vergoeden medisch noodzakelijke kosten ten gevolge van ziekte, klachten of een ongeval in het buitenland tot maximaal € 1.000 per jaar.

Jong konijn in huis?

Een jong konijn is enorm leuk, maar het is ook een grote verantwoordelijkheid. Jonge konijnen zijn immers extra kwetsbaar en moeten in hun eerste levensjaar regelmatig naar de dierenarts. Daarom raden we aan om je konijn zo vroeg mogelijk te verzekeren.

Belangrijk om te weten

Voor je een verzekering afsluit

Illustratie konijn

Veelgestelde vragen

Over onze konijnenverzekering

Een konijnenverzekering kun je eigenlijk vergelijken met een ziekteverzekering, maar dan specifiek voor je huisdier. Het is niet verplicht om zo’n verzekering af te sluiten, maar het wordt wel sterk aangeraden door onder meer dierenartsen en fokkers. Met een konijnenverzekering ben je elke maand voor een bescheiden bedrag verzekerd tegen de meest gangbare onvoorziene ziektekosten van je huisdier. 

Het is zeer slim om je konijn te verzekeren, want met een konijnenverzekering vermijd je onvoorziene kosten bij de dierenarts, die flink kunnen oplopen. Onze verzekering vergoedt tot 90% van de rekening van de dierenarts als je huisdier onverwachts ziek wordt of een ongeluk heeft. Met onze verzekering bescherm je dus zowel je konijn als je portefeuille. 

Onze konijnenverzekering vergoedt de kosten voor bezoeken aan de dierenarts, gespecialiseerde behandelingen, diagnostische tests, operaties en medicijnen, preventieve zorg, en nog veel meer. Een gedetailleerd overzicht van alle voordelen vind je in ons vergoedingsoverzicht. 

Natuurlijk kunnen wij niet alles vergoeden. Wat wij niet vergoeden, hebben wij voor je op een rij gezet. Dit vind je hier terug. Krijgt  jouw huisdier bijvoorbeeld dieetvoeding, voedingssupplementen, vitaminepreparaten en/of verzorgingsmiddelen? Dan vergoeden wij dit niet ongeacht de indicatie van je huisdier.

Het voordeel van een konijnenverzekering is dat je niet meer onverwachts voor hoge kosten komt te staan. Wij vergoeden namelijk het grootste deel van de rekening van de dierenarts. Maar het allerbelangrijkste voordeel is dat je jouw konijn de medische zorg kunt bieden die hij nodig heeft. 

Een konijnenverzekering kost gemiddeld tussen de €15 en de €40 per maand. Het is echter moeilijk om een standaardbedrag te noemen. De premie wordt namelijk gebaseerd op de leeftijd en het ras van het konijn. 

De minimale looptijd van onze verzekering is één jaar. Op het einde van de verzekeringsperiode wordt de overeenkomst stilzwijgend van jaar tot jaar verlengd, tenzij een van de partijen ze ten minste 3 maanden voor het verstrijken van de lopende periode opzegt.

Onze konijnenverzekering is met heel veel liefde samengesteld zodat jouw konijn in elke levensfase de zorg krijgt die hij nodig heeft. Kies je voor een vergoeding van 90%, een onbeperkte jaaruitkering en aanvullende verzekeringen? Dan bieden we je de meest complete en daarmee beste verzekering voor je konijn. 

Dit zijn de top vijf vaak voorkomende medische klachten bij konijnen: 

  1. Gebitsproblemen zoals te lange tanden | Dierenartskosten: ongeveer €150 per behandeling 
  2. Maag- en darmproblemen zoals een gasbuik | Dierenartskosten: ongeveer tussen €100 en €200 
  3. Parasieten zoals myiasis | Dierenartskosten: ongeveer tussen €150 en €300 
  4. Blaasproblemen zoals blaasgruis | Dierenartskosten: ongeveer tussen €100 en €400 
  5. Virussen zoals myxomatose | Dierenartskosten: ongeveer tussen €80 en €200 

Met onze konijnenverzekering ben je gelukkig verzekerd voor deze dierenartskosten!

Als je jouw konijnenverzekering uitbreidt met onze aanvullende verzekering Reis, dan is je konijn ook verzekerd voor medisch noodzakelijke kosten tijdens jullie vakantie. Zo kunnen jullie ook in het buitenland zorgeloos samen op pad. 

Kosten indienen is alleen mogelijk als je huisdier gechipt is. Daarnaast is het van belang dat het chipnummer altijd op de factuur van de dierenarts staat vermeld. Sluit je een verzekering af bij Figo en is je konijn nog niet gechipt? Dan vergoeden wij het chippen van je konijn.

Je bent verzekerd vanaf de begindatum die op de polis vermeld staat. Vanaf deze datum geldt een wachttijd van 30 dagen. Medische kosten die het gevolg zijn van een ziekte of een aandoening waarvan de symptomen ontstonden binnen deze wachttijd, worden niet vergoed. Het maakt daarbij niet uit of de medische kosten tijdens de wachttijd of daarna werden gemaakt.

Deze wachttijd geldt niet voor:

  • Plaatsen van een identificatiechip
  • Medische kosten die vallen onder de preventieve zorg
  • Indien er sprake is van een aantoonbaar ongeval. De wachttijd is dan 2 dagen

 

Ziekteverzekering
voor je konijn

Standaard het meest complete pakket van België

Verzeker je konijn vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis 

Illustratie vrouw en konijn
`