Deze Figo huisdierenverzekering is aangeboden door Veterfina Verzekeringsmaatschappij N.V.
Sticker BENL rood Alle rassen zijn welkom

Kattenverzekering

Verzeker nu je kat en krijg de eerste maand gratis

Gun je beste vriend de juiste zorg. Sluit vandaag nog een kattenverzekering af en voorkom onverwachte dierenartskosten!   

Stel je verzekering binnen 1 minuut samen 

Verzeker je kat vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis 

NU ÉÉN MAAND GRATIS OP JE VERZEKERING
JE HEBT NOG MAAR

DAGEN

Kat verzekeren

Zo voorkom je onverwacht hoge dierenartskosten

Ook katten kunnen ziek worden of een ongeluk krijgen, wat een bezoek aan de dierenarts noodzakelijk maakt. Met onze kattenverzekering ben je – standaard met het meest complete pakket – verzekerd tegen onvoorziene kosten bij de dierenarts. Zo krijgt je kat de medische zorg die hij verdient en sta jij niet voor financiële verrassingen.  

Illustratie ongeluk huisdieren
Logo Figo

Kattenverzekering
op maat

Jouw kat is uniek, dus zou de ziekteverzekering voor je kat dat ook moeten zijn. Daarom bieden we verschillende aanvullende verzekeringen aan en kies je zelf hoe je verzekering eruitziet. Ook het vergoedingspercentage en de jaarlijkse uitkering bepaal je helemaal zelf. Wat je ook kiest, je krijgt standaard het meest complete pakket. 

Kattenverzekering afsluiten in 4 stappen

Illustratie kat in arm

Hoe werkt een kattenverzekering?

Onze kattenverzekering is heel eenvoudig: je betaalt elke maand een klein bedrag aan premie voor betaalbare en de best mogelijke zorg voor je kat. Mocht je kat dan onverwachts iets overkomen, dan vergoeden wij mogelijk tot 90% van de kosten bij de dierenarts. 

Illustratie gezin met kat
Stroomschema kat BE NL 1
Ster 1

Dit is wat andere baasjes over ons zeggen

Bereken je tarief voor jouw verzekering op maat!

Verzeker je huisdier vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis

Illustratie vrouw op stoel met kat

Wat is verzekerd?

Onze kattenverzekering is met veel liefde samengesteld zodat jouw kat in elke levensfase de zorg krijgt die hij verdient, van kitten tot senior. 

Icoon taart

Elke leeftijd & elk ras, levenslang

Icoon preventie

Preventie- &
SOS-budget

Icoon stethoscoop

Consultaties, medicatie & diagnostische onderzoeken

Icoon loep met zorg

Medisch noodzakelijke behandelingen & operaties

Icoon gewrichten

Specialistische onderzoeken & behandelingen

Icoon hartslag

Alternatieve behandelingen & therapieën

Wat is er
nog meer verzekerd?

Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de bijkomende waarborgen. U kunt de volledige lijst terugvinden in het informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID) en in de Algemene Voorwaarden van de Huisdierenverzekering.

Wat vergoeden wij niet?

Extra zekerheid

Aanvullende verzekeringen

Bij ons kun je jouw kattenverzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen, omdat jij het beste weet wat jouw kat nodig heeft.    

Illustratie vrouw speelt met kat
Illustratie gebit

Gebit
Wij vergoeden medisch noodzakelijke onderzoeken of behandelingen van het gebit tot maximaal € 500 per jaar.

Illustratie reis

Reis
Wij vergoeden medisch noodzakelijke kosten ten gevolge van ziekte, klachten of een ongeval in het buitenland tot maximaal € 1.000 per jaar.

Kitten in huis?

Een kitten in huis halen is enorm leuk, maar brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Kittens zijn extra kwetsbaar en moeten in hun eerste levensjaar vaak naar de dierenarts, zeker net nadat ze hun nestje hebben verlaten. Daarom raden we aan om je kitten zo vroeg mogelijk te verzekeren.   

Belangrijk om te weten

Voor je een verzekering afsluit

Illustratie kat

Veelgestelde vragen

Over onze kattenverzekering

Een kattenverzekering kun je eigenlijk vergelijken met een ziekteverzekering, maar dan specifiek voor je kat. Het is niet verplicht om zo’n huisdierenverzekering af te sluiten, maar het wordt wel ten zeerste aangeraden door onder meer dierenartsen en fokkers. Met een kattenverzekering ben je elke maand voor een bescheiden bedrag verzekerd tegen de meest gangbare onvoorziene ziektekosten van je kat. 

Het is zeer slim om je kat te verzekeren, want met een kattenverzekering vermijd je onvoorziene kosten bij de dierenarts, die flink kunnen oplopen. Onze verzekering dekt tot 90% van de rekening van de dierenarts als je kat onverwachts ziek wordt of een ongeluk heeft. Met onze verzekering bescherm je dus zowel je huisdier als je portefeuille.

Onze kattenverzekering vergoedt de kosten voor bezoeken aan de dierenarts, gespecialiseerde behandelingen, diagnostische tests, operaties en medicatie, preventieve zorg, en nog veel meer. Een gedetailleerd overzicht van alle voordelen vind je in ons vergoedingenoverzicht. 

Natuurlijk kunnen wij niet alles vergoeden. Wat wij niet vergoeden, hebben wij voor je op een rij gezet. Dit vind je hier terug. Krijgt  jouw huisdier bijvoorbeeld dieetvoeding, voedingssupplementen, vitaminepreparaten en/of verzorgingsmiddelen? Dan vergoeden wij dit niet ongeacht de indicatie van je huisdier.

Een kattenverzekering kost doorgaans tussen de €20 en €50 per maand. De prijs is afhankelijk van de leeftijd van je kat en het ras. 

Wil je een kitten verzekeren, dan valt dat ook gewoon onder onze kattenverzekering. We raden aan om je kat al op jonge leeftijd te verzekeren, want dat komt het voordeligste uit. Bovendien dekt een huisdierenverzekering geen bestaande aandoeningen. Het is dus slim om je kitten te verzekeren voordat hij iets mankeert. 

Onze kattenverzekering is met heel veel liefde samengesteld zodat jouw kat in elke levensfase de zorg krijgt die hij nodig heeft. Ga je voor een vergoeding van 90%, een onbeperkte jaaruitkering en onze aanvullende verzekeringen? Dan bieden we je de meest complete en daarmee beste verzekering voor je kat. 

Dit zijn de top vijf veelvoorkomende medische klachten bij katten:  

  1. Virussen zoals niesziekte | Dierenartskosten: tussen de €150 en €1.000  
  2. Gebitsproblemen zoals tandplak en tandsteen | Dierenartskosten: ongeveer €250 en €1.000  
  3. Suikerziekte | Dierenartskosten: eerste maand ongeveer €400, daarna €50 per maand  
  4. Iets giftigs gegeten | Dierenartskosten: ongeveer tussen €300 tot €1.000  
  5. Gebroken pootje | Dierenartskosten: ongeveer tussen de €500 en €1.500  

Gelukkig ben je met onze kattenverzekering verzekerd voor deze dierenartskosten!

Je kan zeker en vast ook oudere katten verzekeren bij Figo. We hebben geen leeftijdsgrens. Houd er wel rekening mee dat een oudere kat verzekeren een hogere premie betekent.

Van een Europese korthaar tot een Perzische kat: elk kattenras is welkom bij ons! Hetzelfde geldt voor kruisingen.

Een kat kost gemiddeld tussen de €400 en €500 per jaar. En dan tellen we de extra kosten indien je kat ziek wordt, nog niet mee. Dierenartskosten kunnen al snel hoog oplopen. Dankzij een kattenverzekering betaal je een pak minder wanneer je kat medische hulp nodig heeft.

Meer weten over het totale kostenplaatje van een kat als huisdier? Lees er alles over in dit artikel.

De minimale looptijd van onze verzekering is één jaar. Op het einde van de verzekeringsperiode wordt de overeenkomst stilzwijgend van jaar tot jaar verlengd, tenzij een van de partijen ze ten minste 3 maanden voor het verstrijken van de lopende periode opzegt.
Kosten indienen is alleen mogelijk als je kat gechipt is. Daarnaast is het van belang dat het chipnummer altijd op de factuur van de dierenarts staat vermeld. Sluit je een verzekering af bij Figo en is je kat nog niet gechipt? Dan vergoeden wij het chippen van je kat.

Je bent verzekerd vanaf de begindatum die op de polis vermeld staat. Vanaf deze datum geldt een wachttijd van 30 dagen. Medische kosten die het gevolg zijn van een ziekte of een aandoening waarvan de symptomen ontstonden binnen deze wachttijd, worden niet vergoed. Het maakt daarbij niet uit of de medische kosten tijdens de wachttijd of daarna werden gemaakt.

Deze wachttijd geldt niet voor:

  • Plaatsen van een identificatiechip
  • Medische kosten die vallen onder de preventieve zorg
  • Indien er sprake is van een aantoonbaar ongeval. De wachttijd is dan 2 dagen

Ziekteverzekering
voor je kat

Standaard het meest complete pakket van België

Verzeker je kat vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis 

Illustratie vrouw zit met kat op bank
`