Deze Figo huisdierenverzekering is aangeboden door Veterfina Verzekeringsmaatschappij N.V.

Ziekteverzekering
voor jouw kat

Verzeker nu je kat en krijg de eerste maand gratis

Een unieke band, verdient unieke zorg.

Bereken je tarief voor jouw verzekering op maat!

Verzeker je kat vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis 

NU ÉÉN MAAND GRATIS OP JE VERZEKERING
JE HEBT NOG MAAR

DAGEN

Verzeker je kat

Zo voorkom je onverwacht hoge dierenartskosten

Net zoals mensen kunnen ook katten onverwacht ziek worden of een ongeluk krijgen. Je kat verdient dan de zorg die bij hem past. Met Figo krijgt je kat de medische zorgen die hij nodig heeft, en hoef jij de kosten niet alleen te dragen.

Illustratie ongeluk huisdieren
Logo Figo

Kattenverzekering
op maat

Jouw kat is uniek, en dat zou je verzekering ook moeten zijn. Daarom biedt Figo verschillende aanvullende verzekeringen en kies je zelf hoe jouw verzekering eruitziet. Ook het vergoedingspercentage en de jaarlijkse uitkering bepaal je helemaal zelf.

Stel de verzekering voor je kat samen in 4 stappen

Illustratie kat in arm

Een katten-
verzekering maakt een groot verschil

Jij hoeft je immers geen zorgen te maken over de dierenartskosten.

Illustratie gezin met kat
Stroomschema kat BE NL 1
Ster 1

Dit is wat andere baasjes over ons zeggen

Bereken je tarief voor jouw verzekering op maat!

Verzeker je huisdier vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis

Illustratie vrouw op stoel met kat

Wat is verzekerd?

Icoon taart

Elke leeftijd & elk ras, levenslang

Icoon preventie

Preventie- &
SOS-budget

Icoon stethoscoop

Consultaties, medicatie & diagnostische onderzoeken

Icoon loep met zorg

Medisch noodzakelijke behandelingen & operaties

Icoon gewrichten

Specialistische onderzoeken & behandelingen

Icoon hartslag

Alternatieve behandelingen & therapieën

Wat is er
nog meer verzekerd?

Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de bijkomende waarborgen. U kunt de volledige lijst terugvinden in het informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID) en in de Algemene Voorwaarden van de Huisdierenverzekering.

Wat vergoeden wij niet?

Extra zekerheid

Aanvullende verzekeringen voor je beste vriend

Illustratie vrouw speelt met kat
Illustratie castratie

Sterilisatie en castratie
Wij vergoeden de kosten voor preventieve castratie en sterilisatie. De maximale vergoeding is € 150.

Illustratie gebit

Gebit
Wij vergoeden medisch noodzakelijke onderzoeken of behandelingen van het gebit tot maximaal € 500 per jaar.

Illustratie reis

Reis
Wij vergoeden medisch noodzakelijke kosten ten gevolge van ziekte, klachten of een ongeval in het buitenland tot maximaal € 1.000 per jaar.

Kitten in huis?

Een kitten is enorm leuk, maar het is ook een grote verantwoordelijkheid. Kittens zijn immers extra kwetsbaar en moeten in hun eerste levensjaar regelmatig naar de dierenarts. Daarom raden we aan om je kat zo vroeg mogelijk te verzekeren.

Belangrijk om te weten

Voor je een verzekering afsluit

Illustratie kat

Veelgestelde vragen

Een kattenverzekering is in feite een ziekteverzekering voor je kat. Deze verzekering is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden door o.a. dierenartsen en fokkers. Een kattenverzekering dekt de meestvoorkomende dierenartskosten, en dit tegen een laag bedrag dat je maandelijks betaalt (de premie).

Dierenartskosten kunnen hoog oplopen, en dat drukt extra op je portefeuille als ze ook nog eens onverwacht zijn. Een kattenverzekering dekt de meeste (onverwachte) medische kosten. Zo krijgt je kat de verzorging die hij nodig heeft en voorkom je dat jij de volledige dierenartsrekening zelf moet betalen.

Een ziekteverzekering voor je kat kost gemiddeld tussen de € 15 en de € 40 per maand. Het is echter moeilijk om een standaardbedrag te noemen. De premie wordt namelijk gebaseerd op de leeftijd en het ras van de kat, en ook de postcode van de eigenaar speelt een rol.

Wil je een kitten verzekeren, dan valt dat ook gewoon onder onze kattenverzekering. We raden aan om je kat al op jonge leeftijd te verzekeren, want dat komt het voordeligste uit. Bovendien dekt een huisdierenverzekering geen bestaande aandoeningen. Het is dus slim om je kitten te verzekeren voordat hij iets mankeert.

Je kan zeker en vast ook oudere katten verzekeren bij Figo. We hebben geen leeftijdsgrens. Houd er wel rekening mee dat een oudere kat verzekeren een hogere premie betekent.

Van een Europese korthaar tot een Perzische kat: elk kattenras is welkom bij ons! Hetzelfde geldt voor kruisingen.

Een kat kost gemiddeld tussen de € 400 en € 500 per jaar. En dan tellen we de extra kosten indien je kat ziek wordt, nog niet mee. Dierenartskosten kunnen al snel hoog oplopen. Dankzij een kattenverzekering betaal je een pak minder wanneer je kat medische hulp nodig heeft.

Meer weten over het totale kostenplaatje van een kat als huisdier? Lees er alles over in dit artikel.

Natuurlijk kunnen wij niet alles vergoeden. Wat wij niet vergoeden, hebben wij voor je op een rij gezet. Dit vind je hier terug. Krijgt  jouw huisdier bijvoorbeeld dieetvoeding, voedingssupplementen, vitaminepreparaten en/of verzorgingsmiddelen? Dan vergoeden wij dit niet ongeacht de indicatie van je huisdier.

De minimale looptijd van onze verzekering is één jaar. Op het einde van de verzekeringsperiode wordt de overeenkomst stilzwijgend van jaar tot jaar verlengd, tenzij een van de partijen ze ten minste 3 maanden voor het verstrijken van de lopende periode opzegt.
Kosten indienen is alleen mogelijk als je kat gechipt is. Daarnaast is het van belang dat het chipnummer altijd op de factuur van de dierenarts staat vermeld. Sluit je een verzekering af bij Figo en is je kat nog niet gechipt? Dan vergoeden wij het chippen van je kat.
Je bent verzekerd vanaf de begindatum die op de polis vermeld staat. Vanaf deze datum geldt een wachttijd van 30 dagen. Medische kosten die het gevolg zijn van een ziekte of een aandoening waarvan de symptomen ontstonden binnen deze wachttijd, worden niet vergoed. Het maakt daarbij niet uit of de medische kosten tijdens de wachttijd of daarna werden gemaakt. Deze wachttijd geldt niet voor:
  • Plaatsen van een identificatiechip
  • Medische kosten die vallen onder de preventieve zorg
  • Indien er sprake is van een aantoonbaar ongeval. De wachttijd is dan 2 dagen.
  • Preventieve castratie of sterilisatie, op voorwaarde dat je de aanvullende dekking Castratie en sterilisatie mee in je verzekering hebt opgenomen

Door jou op
maat gemaakt

In minder dan 1 minuut stel je al een verzekering voor je kat samen.

Verzeker je kat vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis 

Illustratie vrouw zit met kat op bank
`