Deze Figo huisdierenverzekering is aangeboden door Veterfina Verzekeringsmaatschappij N.V.

Ziekteverzekering
voor jouw papegaai

Verzeker nu je papegaai en krijg de eerste maand gratis

Een unieke band, verdient unieke zorg.

Bereken je tarief voor jouw verzekering op maat!

Verzeker je papegaai vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis 

NU ÉÉN MAAND GRATIS OP JE VERZEKERING
JE HEBT NOG MAAR

DAGEN

Verzeker je papegaai

Zo voorkom je onverwacht hoge dierenartskosten

Net zoals mensen kunnen ook papegaaien onverwacht ziek worden of een ongeluk krijgen. Je huisdier verdient dan de beste verzorging die er is. Met Figo krijgt je papegaai de medische zorgen die hij nodig heeft, en hoef jij de kosten niet alleen te dragen.

Illustratie vrouw op stoel met papegaai
Logo Figo

Papegaaienverzekering op maat

Jouw papegaai is uniek, en dat zou je verzekering ook moeten zijn. Daarom biedt Figo verschillende aanvullende verzekeringen en kies je zelf hoe jouw verzekering eruitziet. Ook het vergoedingspercentage en de jaarlijkse uitkering bepaal je helemaal zelf.

Stel de verzekering voor je papegaai samen in 4 stappen

Illustratie papegaai op arm vrouw

Een papegaaien-
verzekering maakt een groot verschil

Jij hoeft je immers geen zorgen te maken over de dierenartskosten.
illustratie papegaai
Stroomschema papegaai BE NL 1
Ster 1

Dit is wat andere baasjes over ons zeggen

Bereken je tarief voor jouw verzekering op maat!

Verzeker je huisdier vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis

Wat is verzekerd?

Icoon taart

Elke leeftijd & elk ras, levenslang

Icoon preventie

Preventie- &
SOS-budget

Icoon stethoscoop

Raadplegingen, medicatie & diagnostische onderzoeken

Icoon loep met zorg

Medisch noodzakelijke behandelingen & operaties

Verenkleed

Speciale
behandelingen & diagnostische onderzoeken

Icoon hartslag

Holistische & alternatieve behandelingen

Wat is er
nog meer verzekerd?

Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de bijkomende waarborgen. U kunt de volledige lijst terugvinden in het informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID) en in de Algemene Voorwaarden van de Huisdierenverzekering.

Wat vergoeden wij niet?

Extra zekerheid

Aanvullende verzekering voor je beste vriend

Illustratie reis

Reis
Wij vergoeden medisch noodzakelijke kosten ten gevolge van ziekte, klachten of een ongeval in het buitenland tot maximaal € 1.000 per jaar.

Jonge papegaai in huis?

Een jonge papegaai is enorm leuk, maar het is ook een grote verantwoordelijkheid. Jonge dieren zijn immers extra kwetsbaar en moeten in hun eerste levensjaar regelmatig naar de dierenarts. Daarom raden we aan om je papegaai zo vroeg mogelijk te verzekeren.
Belangrijk om te weten

Voor je een verzekering afsluit

Veelgestelde vragen

De papegaaienverzekering van Figo dekt de kosten van dierenartsbezoeken, behandelingen, diagnostische onderzoeken, operaties en medicatie. Ook preventieve diensten worden vergoed. Een gedetailleerd overzicht van alle voordelen vind je in ons vergoedingsoverzicht.

Over het algemeen is een verzekering voor je papegaai niet verplicht, maar het wordt wel sterk aangeraden door dierenartsen en fokkers. Dankzij een verzekering voor je papegaai ben je tegen een kleine maandelijkse vergoeding gewapend tegen dierenartskosten.

Dierenartskosten kunnen hoog oplopen, en dat drukt extra op je portefeuille als ze ook nog eens onverwacht zijn. Een papegaaienverzekering dekt de meeste (onverwachte) medische kosten. Zo krijgt je vogel de verzorging die hij nodig heeft en voorkom je dat jij de volledige dierenartsrekening zelf moet betalen.

Een papegaaienverzekering kost gemiddeld tussen de € 10 en de € 30 per maand. Het is echter moeilijk om een standaardbedrag te noemen. De premie wordt namelijk gebaseerd op de leeftijd en het ras van de vogel, en ook de postcode van de eigenaar speelt een rol.

Onze vogelverzekering dekt alle papegaaiachtige vogels in geval van ziekte. Naast papegaaien kan je dus ook verschillende soorten parkieten, zoals grasparkieten en valkparkieten, op deze verzekering laten aansluiten.

Natuurlijk kunnen wij niet alles vergoeden. Wat wij niet vergoeden, hebben wij voor je op een rij gezet. Dit vind je hier terug. Krijgt  jouw huisdier bijvoorbeeld dieetvoeding, voedingssupplementen, vitaminepreparaten en/of verzorgingsmiddelen? Dan vergoeden wij dit niet ongeacht de indicatie van je huisdier.

De minimale looptijd van onze verzekering is één jaar. Op het einde van de verzekeringsperiode wordt de overeenkomst stilzwijgend van jaar tot jaar verlengd, tenzij een van de partijen ze ten minste 3 maanden voor het verstrijken van de lopende periode opzegt.

Kosten indienen is alleen mogelijk als je vogel een ringnummer heeft. Daarnaast is het van belang dat het ringnummer altijd op de factuur van de dierenarts staat vermeld. Sluit je een verzekering af bij Figo en heeft je vogel nog geen ringnummer? Dan vergoeden wij dit.

Je bent verzekerd vanaf de begindatum die op de polis vermeld staat. Vanaf deze datum geldt een wachttijd van 30 dagen. Medische kosten die het gevolg zijn van een ziekte of een aandoening waarvan de symptomen ontstonden binnen deze wachttijd, worden niet vergoed. Het maakt daarbij niet uit of de medische kosten tijdens de wachttijd of daarna werden gemaakt.

Deze wachttijd geldt niet voor:

  • Plaatsen van een ringnummer
  • Medische kosten die vallen onder de preventieve zorg
  • Indien er sprake is van een aantoonbaar ongeval. De wachttijd is dan 2 dagen.
  • Preventieve castratie of sterilisatie, op voorwaarde dat je de aanvullende dekking Castratie en sterilisatie mee in je verzekering hebt opgenomen
    •  

 

Door jou op
maat gemaakt

In minder dan 1 minuut stel je al een ziekteverzekering voor je papegaai samen.

Verzeker je papegaai vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis 

Illustratie vrouw op bank met kat en vogel
`