Deze Figo huisdierenverzekering is aangeboden door Veterfina Verzekeringsmaatschappij N.V.
Hoe werkt Figo?

Ziekteverzekering voor je beste vriend

Een ziekteverzekering voor je huisdier is eigenlijk net zoals je eigen zorgverzekering, maar dan voor je beste vriend. Maar hoe werkt onze ziekteverzekering? Onze huisdierspecialisten leggen het hieronder uit.

 

Jij zorgt voor je huisdier, wij regelen de rekening

Jouw beste vriend verdient de beste verzorging die er is. Dat begrijpen wij als geen ander. Maar ook huisdieren kunnen onverwacht ziek worden of een ongeluk krijgen, met een duur bezoek aan de dierenarts als gevolg. Met Figo krijgt je huisdier altijd de medische zorg die hij nodig heeft en kom jij niet voor financiële verrassingen te staan.

Online afsluiten huisdierenverzekering

Gemakkelijk online afsluiten
Bij Figo bereken jij je premie binnen één minuut en sluit je de verzekering vervolgens direct zelf af. Hier is geen adviseur voor nodig. Kom je er niet uit? Dan zitten onze huisdierspecialisten voor je klaar.

Extra veel zekerheid

Extra veel zekerheid
Wil je geen jaarlijks vergoedingslimiet? Dat kan bij Figo door te kiezen voor een onbeperkte vergoeding. Jouw dierenartskosten kennen immers ook geen prijsplafond per jaar. 

Lightning

Claims snel afgehandeld
Hoge dierenartsrekening? Geen zorgen, bij Figo staat je geld, na goedkeuring binnen 3 werkdagen op je tegenrekening. Zodra je klant bent geworden, ontvang jij je inloggegevens waarmee je kosten kunt indienen.

Logo Figo

Voor & door jou op maat gemaakt

Jouw huisdier is uniek, en dat zou je verzekering ook moeten zijn. Daarom biedt Figo verschillende aanvullende verzekeringen en kies je zelf hoe jouw verzekering eruitziet. Ook het vergoedingspercentage en de jaarlijkse uitkering bepaal je helemaal zelf.

Stel de verzekering voor je beste vriend samen in 4 stappen:

percentage
Eigen risico mobiel

Afhankelijk van je huisdier heb je keuze uit Gebit & Reis.

Afhankelijk van je huisdier heb je keuze uit Gebit & Reis.

Wat is er onder andere verzekerd?

Onze verzekering is met de grootste liefde samengesteld om ervoor te zorgen dat jouw huisdier altijd de beste zorg krijgt die hij verdient. En het beste van alles? Je hebt de vrijheid om je verzekering aan te passen met onze aanvullende verzekeringen, omdat jij als geen ander weet wat jouw huisdier nodig heeft. Benieuwd naar het volledige vergoedingsoverzicht? Klik dan snel hieronder.

Bereken je tarief voor jouw verzekering op maat!

Kosten indienen, hoe werkt dat?

Bij Figo kun je gemakkelijk je kosten indienen. Wij betalen deze vervolgens snel uit. Zo heb je niet alleen meer tijd voor je beste vriend, ook houd je controle over je budget.

Declaratie indienen figo

Kosten indienen
Dien online je aangifte in met de vermelding van het chipnummer op de factuur.

Wij behandelen je aangifte
Je ontvangt een bevestiging van ons dat wij je aangifte hebben ontvangen.

Gelukt!

Je aangifte is succesvol verwerkt. Na het goedkeuren van je aangifte staat het geld binnen 2 à 3 werkdagen op je rekening.  

Kosten indienen

1. Kosten indienen
Dien online je aangifte in met de vermelding van het chip-nummer op de factuur.

claim behandelen

2. Wij behandelen je aangifte
Je ontvangt een bevestiging van ons dat wij je aangifte hebben ontvangen.

Gelukt

3. Gelukt!
Je aangifte is succesvol verwerkt. Na het goedkeuren van je aangifte staat het geld binnen 2 à 3 werkdagen op je rekening. 

Ster 1

Dit is wat andere baasjes over ons zeggen

Wat baasjes over ons zeggen:

Illustratie vrouw met hond in fietsmand

Veelgestelde vragen

Een huisdierenverzekering is in feite een ziekteverzekering voor je huisdier. Deze verzekering is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden door o.a. dierenartsen en fokkers. Een huisdierenverzekering dekt de meestvoorkomende dierenartskosten, en dit tegen een laag bedrag dat je maandelijks betaalt (de premie).

Dierenartskosten kunnen hoog oplopen, en dat drukt extra op je portefeuille als ze ook nog eens onverwacht zijn. Een huisdierenverzekering dekt de meeste (onverwachte) medische kosten. Zo krijgt je huisdier de verzorging die hij nodig heeft en voorkom je dat jij de volledige dierenartsrekening zelf moet betalen.

Wanneer je huisdier ouder wordt neemt ook de kans op aandoeningen toe. Heeft je huisdier al een bepaalde aandoening? Dan kan het zijn dat we, naargelang de ernst ervan, je huisdier niet accepteren voor de verzekering. Ook kan er een tijdelijke of levenslange clausule voor deze aandoening in de polis worden opgenomen.

Voorbeeld: Je zou graag je hond bij ons laten verzekeren. Hij is 5 jaar oud en heeft 2 jaar geleden knieproblemen opgelopen. In dat geval kan je je hond wel bij ons verzekeren, maar niet voor onverwachte medische kosten die te maken hebben met zijn knieproblemen. 

Jongere huisdieren hebben over het algemeen minder of geen bestaande aandoeningen, waardoor de kans op uitsluitingen kleiner is. Daarom is het slim om je huisdier al op jonge leeftijd te verzekeren.

Daarnaast is het ook beter voor je portefeuille. De prijs van een huisdierenverzekering is namelijk, onder andere, gebaseerd op de leeftijd van het dier. Hoe jonger je huisdier, hoe lager de premie. Wees er dus vroeg bij!

Figo is de enige huisdierenverzekeraar in België waar je naast honden en katten ook konijnen en papegaaien kan laten verzekeren. Het dier moet wel minstens 7 weken oud zijn en jij moet de eigenaar zijn.

Huisdieren moeten bij het aangaan van de verzekering gezond zijn. Indien je huisdier al een bepaalde aandoening heeft, kan die uitgesloten worden van een dekking door middel van een zogenaamde clausule. Dat kan tijdelijk zijn (bijvoorbeeld voor een half jaar) of levenslang. Onze experts bekijken individueel voor elk huisdier welke dekkingen we kunnen bieden, rekening houdend met de medische geschiedenis van het dier.

Alle honden, katten, konijnen en papegaaiachtigen zijn welkom bij Figo. We hebben geen leeftijdsgrens.

Een ongeluk is nooit veraf. Het is dan ook verstandig om al je huisdieren te verzekeren tegen ongevallen en ziekte.

Bovendien moedigen wij eigenaars aan om verantwoord om te gaan met hun huisdieren. Daarom krijg je vanaf het tweede verzekerde huisdier 5% korting op de premies van al je verzekerde dieren.

Dé ziekteverzekering voor je huisdier

Binnen één minuut samengesteld

Illustratie vrouw op bank met kat en vogel
`