Deze Figo huisdierenverzekering is aangeboden door Veterfina Verzekeringsmaatschappij N.V.
Zo kun je ons bereiken

Wij staan
voor je klaar

Via telefoon of via het contactformulier — wat je ook kiest, wij staan voor je klaar.

Vragen?
Wij hebben antwoord!

AFSLUITEN

Je kan bij ons een huisdierenverzekering afsluiten voor alle soorten honden, katten, konijnen en papegaaien. Wél moet het huisdier minstens 7 weken oud zijn en moet jij de eigenaar van het dier zijn. 

Je kan alleen kosten indienen wanneer de factuur voorzien is van een chipnummer. Je dier hoeft echter nog niet gechipt te zijn op het moment dat je een verzekering bij ons aanvraagt.  

Overstappen naar dé ziekteverzekering voor huisdieren, is zo geregeld. Bovendien geldt er geen wachttijd als je overstapt van een andere verzekeraar. Vandaag overgestapt betekent dus ook vandaag verzekerd. 

Ja, Figo houdt van baasjes die hun huisdier verzekeren! Daarom krijg je bij ons vanaf het tweede verzekerde huisdier 5% premiekorting voor al je huisdieren. 

Bij het aangaan van de verzekering moet je huisdier gezond zijn. Heeft je huisdier al een bepaalde aandoening, dan kan het zijn dat Figo het huisdier niet accepteert. Ook kan er een tijdelijke of levenslange clausule voor deze aandoening op de polis geplaatst worden. 

We hanteren geen maximale leeftijd voor de verzekeringsaanvraag. Figo gelooft dat alle huisdieren, van alle leeftijden, recht hebben op betaalbare zorg. 

Je sluit een verzekering af voor 1 jaar. Daarna kan je deze maandelijks opzeggen. 

Ja, naarmate je huisdier ouder wordt, wordt de premie hoger. De exacte verhoging per jaar is afhankelijk van (de kruising met) het ras en de actuele leeftijd van het dier.

Nee, er zijn geen (ras)specifieke uitsluitingen. Figo vindt dat alle huisdieren recht hebben op betaalbare zorg. Wel worden erfelijke ziektes die al vanaf de geboorte aanwezig zijn niet vergoed. Indien het huisdier pas op latere leeftijd zo’n ziekte ontwikkelt, worden de kosten vergoed aan de hand van het gekozen pakket. De exacte omschrijvingen van de vergoedingen en uitsluitingen vind je in onze polisvoorwaarden. 

Je kan je verzekering uitbreiden op de jaarlijkse premievervaldatum, ook bekend als polisverjaardag.

 

Voor ziektes en aandoeningen geldt een wachttijd van 30 dagen. Heeft er een (aantoonbaar) ongeval plaatsgevonden? Dan vergoeden wij al na 48 uur. 

Onze huisdierenverzekering gaat (na acceptatie) in op de dag dat we de aanvraag hebben ontvangen. Na de begindatum is er sprake van een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen kan je de huisdierenverzekering opzeggen zonder een reden op te geven. Dit geldt niet als je al een aangifte hebt ingediend. 

Het vergoedingspercentage dat je kiest bepaalt hoeveel wij van de dierenartsrekening betalen. Bij Figo heb je de keuze uit een vergoedingspercentage van 50%, 70% of 90%.  Krijg je een dierenartsrekening van € 100 en kies je voor een vergoedingspercentage van 70%? Dan betalen wij € 70 en jij maar € 30. 

De jaarlijkse uitkering bepaalt hoeveel je in 1 verzekeringsjaar van ons maximaal vergoed krijgt. Bij Figo heb je de keuze uit een jaarlijkse uitkering van € 3.000, € 6.000 of zelfs een onbeperkt bedrag — voor als jij je huisdier écht alle zorg van de wereld gunt. 

KOSTEN INDIENEN

Het moment vanaf wanneer je kosten kan indienen, hangt af van de wachttijd. Zie hiervoor de vraag “Wat betekent de wachttijd?” onder de rubriek ‘Afsluiten’ hierboven. 

Nee, dit is niet mogelijk. Je dient zelf de factuur bij ons in te dienen. Dit kan ook wanneer je een betalingsregeling hebt getroffen met de dierenarts. Rekeningen boven de €750 worden door ons met spoed in behandeling genomen.

Bij Figo ben je vrij om te kiezen naar welke dierenarts je gaat. Voordat je je eerste kosten indient, ben je wel verplicht om je vaste dierenarts (of dierenkliniek) aan ons door te geven. Maak je later ook kosten bij een andere dierenarts? Dan worden deze in principe ook vergoed, tenzij er sprake is van een second opinion. 

Je kan bij Figo kiezen voor een franchise. Als je dan kosten bij ons indient, wordt die franchise hier eerst van afgetrokken. Het voordeel van zo’n franchise is dat je je maandelijkse premie kan verlagen. Je kan kiezen voor een franchise van € 100, € 250 of € 500 per jaar. Je ontvangt dan maar liefst 15%, 25% of 35% korting op je premie. Let op: wanneer je kiest voor een franchise, geldt die een jaar lang. Pas na een jaar kan je de franchise wijzigen of stopzetten. 

WIJZIGEN

Wil je je verzekeringspakket wijzigen? Dat kan, op voorwaarde van de volgende punten: 

  • Aan het einde van het verzekeringsjaar is het mogelijk om je verzekering te wijzigen. We kunnen dan wel een aantal medische vragen stellen over je huisdier in verband met de acceptatie. Ook kan je aanvullende verzekeringen toevoegen.  
  • Je kan bij Figo ook kiezen voor een franchise van € 100, € 250 of € 500 per jaar. Je krijgt dan maar liefst 15% of 25% korting op de jaarpremie. 

OPZEGGEN

Afscheid nemen van een huisdier is zwaar. We kunnen ons voorstellen dat je dan niet meteen aan de verzekering denkt. Daarom kunnen wij je verzekering met terugwerkende kracht stopzetten. Die procedure verloopt als volgt: 

  • Laat ons uiterlijk 30 dagen na het overlijden van je huisdier weten dat je de verzekering wilt opzeggen. 
  • Stuur hierbij een overlijdensverklaring van de dierenarts mee. 
  • Wanneer wij jouw melding en de overlijdensverklaring ontvangen hebben, beëindigen we de verzekering 1 dag nadat je huisdier gestorven is. 
  • Eventueel te veel betaalde premie wordt uiteraard teruggestort. 

Indien de dierenarts je huisdier heeft laten inslapen, is het voldoende om ons de factuur hiervan door te sturen. 

Je kan je verzekering beëindigen met een opzegtermijn van 1 maand. Dat kan maandelijks van zodra je polis 1 jaar loopt, of in uitzonderlijke gevallen (bijvoorbeeld als je huisdier gestorven is). Wil je de verzekering opzeggen, ga dan naar onze opzegpagina. 

Contact formulier

Staat jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen hieronder? Vul dan ons contactformulier in. Ook wijzigingen aan je persoonlijke gegevens mag je via dit formulier doorgeven. 

Telefonisch contact

We staan op werkdagen voor je klaar van 9u tot 17u. 

Donderdag 9 mei (Hemelvaart) en maandag 20 mei (2e Pinksterdag) is onze klantenservice gesloten.

Door jou op
maat gemaakt

Stel de ziekteverzekering voor je huisdier samen in minder dan 1 minuut

Illustratie vrouw op bank met kat en vogel
`