Deze Figo huisdierenverzekering is aangeboden door Veterfina Verzekeringsmaatschappij N.V.

Actie! Vraag je kortingscode aan en krijg de eerste maand gratis! 🎁

Gedragstherapie hond: Behandeling, Prijs & Vergoeding

gedragstherapie hond prijs -

Soms gedraagt je hond zich niet zoals je zou willen en dat kan voor problemen zorgen bij jou, je omgeving en je hond zelf. Gelukkig kan gedragstherapie dan helpen. Maar wat is gedragstherapie voor honden, wanneer heb je het nodig en wat is de prijs hiervan? Geen zorgen, onze huisdierspecialisten vertellen je er alles over. En goed nieuws: met onze hondenverzekering betalen wij (deels) de kosten van deze behandeling terug. 

Laten we eraan beginnen. 

Onverwachte dierenartskosten?

Wat is gedragstherapie bij je hond?

Gedragstherapie voor honden kan een oplossing zijn als je hond probleemgedrag vertoont. Bij deze therapie kijkt een gediplomeerde hondengedragstherapeut samen met jou naar waarom je hond zich zo gedraagt en maakt een persoonlijk plan om dit te verbeteren. Dit kunnen simpele aanpassingen zijn in de dagelijkse routine van je hond, maar ook intensieve trainingsprogramma’s. Het doel is altijd hetzelfde: ervoor zorgen dat je hond weer vrolijk en probleemvrij door het leven gaat! 

Wanneer is gedragstherapie nodig bij honden?

Een dierenarts kan gedragstherapie aanraden als: 

  • Je hond agressief is naar mensen of andere dieren. 
  • Je hond niet alleen thuis kan blijven (verlatingsangst). 
  • Je hond veel blaft. 
  • Je hond niet zindelijk is. 
  • Je hond zichzelf bijt. 
  • Je hond poep eet. 

Hoe werkt gedragstherapie bij honden?

Voordat je hond met gedragstherapie begint, is het belangrijk om eerst naar de dierenarts te gaan. Soms kunnen gedragsproblemen namelijk veroorzaakt worden door een medische aandoening. Als je dierenarts een gedragsprobleem bevestigt, kun je doorverwezen worden naar een gediplomeerde hondengedragstherapeut. 

Tijdens het eerste consult zal de gedragstherapeut je hond observeren en vragen stellen over zijn gedrag. Op basis van deze observaties wordt een behandelplan opgesteld. Dit kan bestaan uit trainingen, gedragsoefeningen en aanpassingen in de omgeving van je hond. De gedragstherapeut leert jou hoe je deze oefeningen kunt toepassen, zodat je hond beter reageert in verschillende situaties. 

Het is belangrijk om te onthouden dat gedragstherapie consistentie en geduld vereist. Meestal zijn er een aantal sessies nodig om je hond van het probleemgedrag af te helpen. Hoeveel sessies precies nodig zijn, hangt af van de aard en ernst van het probleem. 

Wat is de prijs van gedragstherapie voor honden?

De kosten voor gedragstherapie bij honden hangen af van hoe lang en hoe vaak de sessies zijn. Een enkele sessie kost meestal tussen de €95 en €195. Voor een volledige behandeling kan het totaalbedrag oplopen tot enkele honderden euro’s. Vraag altijd op voorhand een prijsopgave bij de gedragstherapeut om verrassingen te vermijden. 

Wist je dat 84% van de baasjes binnen twee jaar €1.249 aan dierenartskosten kwijt is?

Worden de kosten voor gedragstherapie bij je hond terugbetaald?

We betalen maximaal €300 per verzekeringsjaar terug. Hiervoor heb je een doorverwijzing van je dierenarts nodig en moet de gedragstherapeut een dierenarts zijn of een certificaat voor gedragstherapie bij dieren hebben behaald. We betalen enkel gedragstherapie voor medische problemen terug, niet voor opvoedkundige of primaire gedragsproblemen. Meer weten? Bekijk dan onze hondenverzekering! 

We proberen alle vergoedingen en voorwaarden zo duidelijk mogelijk op onze website te zetten. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Bekijk dan onze polisvoorwaarden of ons vergoedingenoverzicht. De polisvoorwaarden bepalen altijd wat er wel en niet gedekt is. 

`