Deze Figo huisdierenverzekering is aangeboden door Veterfina Verzekeringsmaatschappij N.V.

6 mythes over je huisdier verzekeren

mythes huisdier verzekeren

Heel veel mensen verzekeren hun huisdier, maar in elk land is dat anders. Dat heeft natuurlijk zijn redenen. Sommigen hebben genoeg geld en denken geen verzekering nodig te hebben, terwijl anderen denken dat een verzekering meer kost dan het oplevert. Er bestaan veel misverstanden over verzekeringen. Onze huisdierspecialisten klaren de grootste mythes uit. 

Laten we starten. 

1: "Het is het geld niet waard"

Veel mensen denken dat een verzekering niet veel waard is. Maar wat als je huisdier plots een stuk speelgoed inslikt en dat operatief verwijderd moet worden? Zo’n operatie kost al snel honderden of zelfs duizenden euro’s. Behandelingen bij de dierenarts zijn tegenwoordig zo geavanceerd dat de kosten oplopen. Een verzekering biedt dan echt wel een oplossing. 

2: "Mijn huisdier is jong en gezond, dus ik heb geen verzekering nodig"

Een huisdierenverzekering is voordelig, zeker als je op de centen moet letten. Je voorkomt niet alleen onverwachte hoge medische kosten, maar het is vaak ook goedkoper op lange termijn. Hoe jonger je je huisdier verzekert, hoe lager de premie. En een verzekering vergoedt geen bestaande aandoeningen, dus het is slim om je huisdier te verzekeren voordat er iets aan de hand is. Dat is pas slim spelen, niet? 

3: "Sparen is beter dan verzekeren"

Dit kan riskant zijn. Je weet nooit wanneer er een noodgeval zich voordoet en wat dat gaat kosten. Dierenartskosten kunnen enorm oplopen en sommige baasjes komen in de problemen als hun huisdier intensieve zorg nodig heeft. 

4: "Er wordt mij een dierenarts toegewezen"

Dit klopt niet, bij Figo kies je zelf je dierenarts. En we helpen je zelfs bij het maken van deze keuze! 

5: "Het is moeilijk om een aangifte in te dienen"

Bij Figo is het heel eenvoudig om een aangifte in te dienen via onze aangifte pagina. En als je vragen hebt, staat onze klantenservice, vol echte huisdierspecialisten, altijd klaar om je te helpen. 

6: "Het duurt lang voordat ik mijn geld terugkrijg"

Normaal gezien worden declaraties bij Figo altijd binnen 5 dagen behandeld en uitbetaald. Het is dus niet waar dat je lang moet wachten op je geld. 

Verzeker je huisdier

Ook huisdieren kunnen ziek worden of een ongeval krijgen, met dierenartskosten tot gevolg. Met Figo ben je verzekerd voor onvoorziene kosten. Zo krijgt je huisdier altijd de zorg die hij nodig heeft, zonder dat jij voor financiële verrassingen komt te staan. Wil je meer weten? Bekijk dan onze huisdierenverzekering! 

`