Deze Figo huisdierenverzekering is aangeboden door Veterfina Verzekeringsmaatschappij N.V.

CT-scan hond: Behandeling, Kosten & Vergoeding

kosten ct-scan hond

Soms gebeurt het dat je hond last krijgt van een botbreuk, gewrichtsprobleem of een intern probleem. In zulke situaties kan een CT-scan klaarheid scheppen over wat er precies scheelt. Maar wat is een CT-scan voor honden eigenlijk en wanneer heb je die nodig? En wat kost dat? Geen paniek, onze huisdierspecialisten leggen je alles uit. En goed nieuws: met onze hondenverzekering vergoeden wij (deels) de kosten voor deze behandeling. 

Aan de slag. 

Wat is een CT-scan bij je hond?

Een CT-scan is een bijzondere röntgenfoto die doorsnedes maakt van je hond. Het geeft de dierenarts een helder en gedetailleerd zicht op de botten, organen en andere lichaamsdelen. Zo kan de dierenarts nog beter vaststellen wat er met je hond aan de hand is. 

Wanneer is een CT-scan nodig bij honden?

Een dierenarts kan een CT-scan adviseren als je hond: 

  • Botbreuken heeft 
  • Gewrichtsproblemen heeft 
  • Tumoren of ontstekingen heeft 
  • Problemen met de neus of kaak heeft 
  • Klachten aan het oor, de schedel, de rug, of de borst- of buikholte heeft 

Hoe werkt een CT-scan bij honden?

Tijdens het maken van een CT-scan ligt je hond onder narcose op een tafel die door een tunnel in de CT-scanner beweegt. Dit zorgt ervoor dat hij stilligt voor scherpe en duidelijke beelden. Belangrijk is dat je hond vier uur voor de scan nuchter moet zijn. Soms krijgt je hond ook een contrastvloeistof om bepaalde delen beter zichtbaar te maken. Terwijl de tafel beweegt, maakt de scanner röntgenfoto’s vanuit verschillende hoeken. Na de scan wordt je hond wakker en kan hij – gelukkig – meestal dezelfde dag nog naar huis. Daarna bekijkt een specialist de resultaten en bespreekt deze met je dierenarts om een behandelplan voor je beste vriend op te stellen. 

Wat zijn de kosten voor een CT-scan bij honden?

De kosten voor een CT-scan bij honden variëren meestal tussen €800 en €1.100. Moet je naar een spoedkliniek? Dan kunnen de kosten oplopen tot ongeveer €1.100 tot €1.500. Wat het precies gaat kosten, hangt af van de grootte van het te onderzoeken gebied en of – en hoeveel – contrastvloeistof er gebruikt wordt. Vraag altijd vooraf aan je dierenarts wat de kosten zullen zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Worden de kosten voor een CT-scan bij je hond vergoed?

Dierenartskosten kunnen oplopen, soms wel tot in de duizenden euro’s. Met Figo ben je verzekerd voor onverwachte dierenartskosten, zo ook (deels) voor de CT-scan kosten voor je hond. Hoeveel je hiervan vergoed krijgt, hangt af van het door jou gekozen pakket. Meer weten? Bekijk onze hondenverzekering! 

We proberen alle vergoedingen en voorwaarden zo duidelijk mogelijk op onze website te zetten. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Bekijk dan onze polisvoorwaarden of ons vergoedingenoverzicht. De polisvoorwaarden bepalen altijd wat er wel en niet gedekt is. 

`