Deze Figo huisdierenverzekering is aangeboden door Veterfina Verzekeringsmaatschappij N.V.

18 redenen om je kat wél of niet te verzekeren

kat wel of niet verzekeren

Je kat is je beste vriend en verdient de beste zorg als hij ziek wordt. Dat is heel logisch! Gelukkig wordt de medische zorg voor katten steeds beter, maar dat kan soms ook flink wat kosten met zich meebrengen. Een vraag die vaak wordt gesteld is dan: moet je je kat wel of niet verzekeren? Onze experts in huisdierenzorg zetten de voordelen en nadelen van verzekeren op een rijtje. 

Laten we van start gaan. 

17 redenen om je kat wél te verzekeren

 1. Geen zorgen over onverwachte dierenartsrekeningen

Ook katten kunnen ziek worden of een ongeluk krijgen, wat een bezoek aan de dierenarts met zich meebrengt. Met onze kattenverzekering ben je beschermd tegen onverwachte medische kosten, en hoef je je geen zorgen te maken over hoge de dierenartskosten.

 1. Een beter, langer en gelukkiger kattenleven

De medische zorg voor huisdieren wordt steeds geavanceerder. Met onze verzekering zijn zelfs de meest geavanceerde behandelingen voor jouw kat betaalbaar. Zo kan jouw kat niet alleen langer leven, maar ook gezonder en gelukkiger!

 1. Preventieve zorg

Net als mensen zijn katten vatbaar voor sommige ziekten en virussen, waarvoor regelmatige bezoeken aan de dierenarts nodig zijn. Preventieve zorg, zoals vaccinaties en parasietenbestrijding, kan veel ziekten voorkomen. Het goede nieuws is dat onze verzekering deze zorg vergoedt!

 1. Chirurgische ingrepen

Soms moeten katten worden geopereerd, bijvoorbeeld voor castratie, sterilisatie, gebitsproblemen of botbreuken. Onze verzekering dekt de kosten van deze ingrepen, zodat je je alleen maar zorgen hoeft te maken over de gezondheid van je kat, niet over de kosten.

 1. Spoedeisende zorg

Bij spoedeisende situaties, zoals vergiftiging (bijvoorbeeld door lelies) of een aanrijding, dekt een kattenverzekering de kosten van de behandeling en eventuele ziekenhuisopname.

 1. Ongevallen en verwondingen

Katten zijn speels en avontuurlijk, wat leuk is, maar ook kan leiden tot ongevallen en verwondingen, zoals vallen van grote hoogte of vechtpartijen. Een kattenverzekering kan deze extra dierenartskosten dekken, zoals botbreuken, beten en andere blessures.

 1. Ouderdomskwaaltjes

Ook bij katten nemen het risico op ouderdomskwaaltjes toe, zoals artrose, hart- en nierproblemen. Een verzekering kan de dierenartskosten voor deze behandelingen dekken, zodat je kat comfortabel van zijn oude dag kan genieten.

 1. Erfelijke aandoeningen

Sommige kattenrassen zijn gevoeliger voor erfelijke aandoeningen, zoals hart-, nier- en oogproblemen. Een verzekering kan de kosten van de behandeling dekken, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de kosten.

 1. Revalidatie en fysiotherapie

Na een operatie of blessure kan revalidatie en fysiotherapie nodig zijn om je kat te helpen herstellen. Helaas kan dit een langdurig proces zijn met hoge kosten. Onze verzekering dekt de kosten van deze behandelingen, zodat je kat de best mogelijke kans krijgt om volledig te herstellen.

 1. Gedragstherapie

Soms vertonen katten gedrag dat problematisch kan zijn voor henzelf, hun omgeving of jou. Denk aan sproeien, naast de bak plassen, vechtpartijen met andere dieren en agressie naar mensen. In dat geval kan gedragstherapie de oplossing zijn. Onze verzekering dekt ook deze langdurige behandeling.

 1. Alternatieve zorg

Steeds meer katteneigenaren kiezen voor alternatieve therapieën om de gezondheid van hun kat te bevorderen. Daarom dekt onze verzekering de kosten van behandelingen door acupuncturisten of homeopaten.

 1. Castratie & sterilisatie

Castratie of sterilisatie is een veelvoorkomende ingreep om ongewenste voortplanting te voorkomen. Het biedt ook gezondheidsvoordelen, zoals een lager risico op baarmoederontsteking of melkkliertumoren. Je kunt je kat hiervoor aanvullend bij ons verzekeren!

 1. Dekking bij vermissing

Helaas raken katten soms vermist. Onze verzekering dekt dan de kosten voor het plaatsen van vermissingsadvertenties, zoals flyers en posters, evenals chipkosten om je kat gemakkelijker terug te vinden.

 1. Euthanasie & crematie

Wanneer het tijd is om afscheid te nemen van je geliefde kat, kunnen de financiële lasten naast de emotionele lasten overweldigend zijn. Onze verzekering dekt daarom de kosten van euthanasie en (individuele) crematie, zodat je waardig afscheid kunt nemen zonder je zorgen te maken over de kosten.

 1. Op vakantie verzekerd

Steeds meer baasjes gaan met hun katten op vakantie. Onze verzekering dekt de kosten van noodgevallen en medische zorg tijdens jullie reis, wat essentieel kan zijn, aangezien dierenartskosten in het buitenland hoog kunnen zijn. Veilige reis!

 1. Snel terugbetaling van dierenartskosten

Als je dierenartskosten hebt gemaakt, is het geruststellend om te weten dat je bij onze verzekering eenvoudig je claim kunt indienen en dat de vergoeding snel wordt uitbetaald.

 1. Gemoedsrust

Tot slot, een kattenverzekering biedt gemoedsrust. Je weet dat je financieel beschermd bent als je kat medische zorg nodig heeft. Onze verzekering helpt je de kosten van medische zorg beter te beheersen en onverwachte uitgaven te minimaliseren.

1 reden om je kat niet te verzekeren

 1. Premie te duur

Sommige baasjes kiezen ervoor om hun kat niet te verzekeren vanwege de hoge premiekosten en besluiten zelf een spaarpotje aan te leggen voor medische kosten voor hun kat. 

Let op

De Franse bulldog heeft een gespierde en stevige bouw, een korte en brede rug, en korte maar stevige poten. Zijn voorpoten staan op een kenmerkende manier wat wijd en zijn korter dan de achterpoten. En je raadt het niet: ook zijn kop is stevig. Waar wel op gelet moet worden is zijn neus. Deze mag namelijk niet te kort zijn, want dit kan gezondheidsproblemen veroorzaken. De vacht van dit hondenras is kortharig en kan in drie soorten kleuren voorkomen: bont, gestroomd en fawn. Daarnaast worden ze tussen de 25 en 35 centimeter hoog en wegen ze tussen de 9 en 14 kilo.

Je kat dus wel of niet verzekeren?

Je hebt het al geraden: het is verstandig om je kat wel te verzekeren. Hiermee zorg je ervoor dat medische zorg voor je kat altijd betaalbaar is en dat je geliefde kat langer, gezonder en gelukkiger kan leven. Ook ben je als baasje beschermd tegen onverwachte medische kosten, wat je minder financiële zorgen geeft. Kortom: altijd de beste zorg voor je kat en minder zorgen voor jou als baasje. Wil je meer weten? Bekijk onze kattenverzekering. 

`