Deze Figo huisdierenverzekering is aangeboden door Veterfina Verzekeringsmaatschappij N.V.

Dit zijn dé 5 veelvoorkomende klachten bij katten!

5 veelvoorkomende klachten bij katten

Spijtig genoeg worden katten ook ziek of kunnen ze een accident hebben, wat leidt tot een kostelijk bezoek aan de dierenarts. In dit artikel delen onze huisdierspecialisten mee wat de meest voorkomende kwalen bij katten zijn en dat de kosten voor de dierenarts aardig kunnen oplopen – dikwijls tot in de duizenden euro’s als je kat niet verzekerd is. De kattenverzekering van Figo is hier de oplossing voor.

Laten we starten.

Virussen zoals niesziekte

Katten krijgen ook af te rekenen met virussen die hen serieus ziek kunnen maken, en vooral niesziekte komt vaak voor. Katten die niet ingeënt zijn of een zwakker afweersysteem hebben, lopen het risico besmet te raken. Deze ziekte kan ernstige gevolgen hebben voor jouw kat, zoals slijmvliesontsteking en blindheid. Gelukkig is niesziekte te bestrijden, ook preventief. Door je kat jaarlijks te laten inenten, verlaag je het besmettingsrisico. Dit kost jaarlijks zo’n €50 tot €60. Raakt je kat toch besmet, dan krijgt hij de nodige medicatie – zoals antibiotica, pijnstillers en oogzalf – voorgeschreven. Reken dan op een eenmalige kost van ongeveer €100 tot €150.

Gebitsproblemen zoals tandplak en tandsteen

Maar liefst 70% van de katten lijdt aan gebitsproblemen, en een slecht gebit is de nummer één ziekte bij katten. En tandplak is hier de grote boosdoener. Wordt tandplak niet behandeld? Dan eindigt je kat uiteindelijk met tandsteen, wat ontstekingen in het tandvlees of dieperliggend weefsel veroorzaakt. De kosten bij de dierenarts? Het verwijderen van tandsteen kost ongeveer €150 tot €250. Soms moet er door tandsteen en tandplak een tand of kies getrokken worden. Afhankelijk van het aantal te trekken elementen, kan dit oplopen tot €300 tot €450.

Suikerziekte

Suikerziekte is een stofwisselingsziekte die veroorzaakt wordt door een fout in de insulineproductie, meestal door overgewicht en te weinig beweging. Onbehandeld kan suikerziekte ernstige gevolgen hebben voor je kat, zoals beschadigde zenuwen en bloedvaten, en blindheid. Uiteindelijk kan je kat hieraan overlijden. Gelukkig is de ziekte behandelbaar, maar de dierenartskosten kunnen hoog oplopen omdat je kat levenslang aangepaste zorg nodig heeft. De eerste maand betaal je ongeveer €400 aan dierenartskosten. In het begin ga je wekelijks op controle bij de dierenarts voor meerdere bloedonderzoeken, en voor het toedienen van injectiespuiten en insuline. Vervolgens heeft je kat maandelijkse controles nodig voor bloedonderzoek en nieuwe insuline, wat ongeveer €50 per maand kost.

Gewrichtsproblemen zoals artrose

Artrose, oftewel slijtage van de gewrichten, komt bij bijna 90% van alle katten boven de 12 jaar voor. Deze aandoening kan in elk gewricht voorkomen, maar wordt vaak aangetroffen in de rug, heup, knie en elleboog. Onbehandeld kan dit leiden tot ondraaglijke gewrichtspijn en uiteindelijk tot euthanasie. De aandoening is niet te genezen, maar wel behandelbaar. Hiervoor moet je maandelijks naar de dierenarts voor een consult en voor een medicatie-injectie. De kosten? Maandelijks ongeveer €100 tot €120.

Kattenverzekering van Figo

Is je kat ziek of heeft hij een accident gehad? Neem dan direct contact op met je dierenarts. Hij zal onderzoeken wat je kat mankeert en de gepaste zorg bieden. Helaas is zo’n bezoek aan de dierenarts vaak duurder dan je denkt, en kan je soms wel duizenden euro’s kwijt zijn. Met de kattenverzekering van Figo ben je verzekerd tegen onverwachte hoge medische kosten en krijgt je kat de zorg die hij verdient. Dat geeft een gerust gevoel.

Disclaimer: Figo heeft deze informatie over aandoeningen en bijbehorende kosten zo zorgvuldig mogelijk verzameld. Indien de informatie onvolledig of incorrect is, kan Figo hier niet voor aansprakelijk gesteld worden.

`