Deze Figo huisdierenverzekering is aangeboden door Veterfina Verzekeringsmaatschappij N.V.

Kattenbaasje krijgt dierenartsrekening van €2.673,90

Kattenbaasje krijgt hoge dierenartsrekening

Spijtig genoeg, maar waar: ook katten worden ziek of kunnen een accident krijgen, met een bezoek aan de dierenarts tot gevolg. Is jouw kat niet verzekerd? Dan kunnen de dierenartskosten hoog oplopen, soms wel tot in de duizenden euro’s. Dat heeft Sophie, het baasje van Luna, ook meegemaakt. Gelukkig was haar kat verzekerd bij Figo. 

Ongeluk zit in een klein hoekje

Dat een kat niet altijd op haar pootjes landt, heeft Sophie nu aan den lijve ondervonden. Deze zomer zat ze met haar kat Luna op het balkon, iets wat ze vaak deden, toen er een vogeltje voorbijvloog. Luna probeerde het te vangen, maar miste en viel van het balkon. Resultaat? Luna moest met spoed naar de dierenarts. 

Torenhoge dierenartskosten

De dierenarts zag meteen dat het ernstig was en behandelde Luna gelijk. Na enkele röntgenfoto’s en een CT-scan bleek dat haar pootje en kaak gebroken waren. Luna moest een paar dagen bij de dierenarts blijven en kreeg de nodige medicatie. Gelukkig kreeg ze snel de juiste zorg en is ze nu weer gezond, maar de dierenartsrekening van €2.673,90 was even slikken voor Sophie. 

Gelukkig verzekerd

Gelukkig was Luna al als kitten verzekerd en betaalde Figo 90% van de rekening. Sophie hoefde uiteindelijk maar €266,39 te betalen, terwijl Figo €2.406,51 voor haar rekening nam. “Het was een enorme opluchting dat mijn verzekering zoveel uitkeerde”, vertelt Sophie, “anders had ik de zorg voor Luna niet kunnen betalen en was het misschien heel anders afgelopen.” 

Stijgende dierenartskosten

Slecht nieuws: steeds meer baasjes in België zitten in de problemen door de stijgende dierenartskosten. Zo kostte een consult in 2019 nog zo’n €34, nu is dat €40. En een sterilisatie van een kat was toen €125, nu €145. Nog erger: de huisdieren zijn hier de grootste slachtoffers van. Steeds vaker zien dierenartsen triestige situaties waarbij mensen hun huisdier laten lijden omdat ze de kosten van een dierenartsbezoek of noodzakelijke operatie niet kunnen dragen. 

Kattenverzekering van Figo

De oplossing? Onze kattenverzekering. Daarmee ben je verzekerd tegen onvoorziene hoge medische kosten. Zo krijgt je huisdier altijd de zorg die hij nodig heeft, en heb jij een zorg minder. Bereken je premie vandaag nog!

`