Deze Figo huisdierenverzekering is aangeboden door Veterfina Verzekeringsmaatschappij N.V.

Hoeveel papegaaisoorten bestaan er?

Grijs-rode-papegaai-op-kooi

Papegaaien, je vindt ze over de hele wereld terug. Zelfs in regio’s waar ze van oorsprong niet thuishoren, zoals de halsbandparkiet in Brussel. Toch vindt deze papegaaisoort er genoeg voedsel en veilige plekjes om te kunnen leven. 

Daarnaast worden papegaaien veel als huisdier gehouden, in alle soorten, maten en kleuren. Er zijn dan ook heel wat verschillende papegaaisoorten. Bepaalde vogelsoorten worden soms ook als papegaaien gezien, maar behoren officieel niet tot deze groep. Het verbaast sommige mensen dat er zoveel papegaaisoorten bestaan. Maar hoeveel zijn het er precies?

Aantal soorten papegaaien wereldwijd

Er zijn in totaal zo’n 350 soorten papegaaien. Vier soorten hiervan komen wereldwijd voor en worden in België vaak als huisdier gehouden. 

Een papegaai als huisdier is wel iets waar je op voorhand goed over moet nadenken. Niet alleen over welke soort je wil kopen, maar ook hoe je de praatgraag opvoedt, bezighoudt en verzorgt. Papegaaien zijn namelijk heel intelligent en hebben vaak een eigen handleiding. 

Het is dus belangrijk om als baasje je vogel goed te kunnen doorgronden en hem zo de perfecte leefomstandigheden te kunnen bieden. Het geeft bovendien heel veel voldoening wanneer je maatje zich helemaal thuis voelt in zijn omgeving. Op naar een hechte vriendschap!

Hoeveel papegaaisoorten worden als huisdier gehouden?

Omdat er zoveel verschillende soorten papegaaien bestaan, is het moeilijk te zeggen hoeveel er juist als huisdier gehouden worden. Er zijn natuurlijk wel populaire papegaaisoorten die je kan leren praten, waar je mee kan spelen en die gewoon gezellig zijn om te houden. Wij zetten de top 10 voor je op een rijtje:

  1. Roodstaartpapegaai
  2. Amazonepapegaai
  3. Parkiet
  4. Conures
  5. Eclectus (of edelpapegaai)
  6. Kaketoe
  7. Ara
  8. Dwergpapegaai
  9. Pionus
  10. Quaker (of monniksparkiet)
`