Deze Figo huisdierenverzekering is aangeboden door Veterfina Verzekeringsmaatschappij N.V.

Dit zijn dé 5 veelvoorkomende klachten bij honden!

5 veelvoorkomende klachten bij honden

Ook honden kunnen helaas ziek worden of een ongeval krijgen, wat dikwijls een bezoek aan de dierenarts met zich meebrengt. In dit artikel vertellen we je over de meest voorkomende klachten bij honden en hoe de dierenartskosten hoog kunnen oplopen, vaak tot duizenden euro’s als je hond niet verzekerd is. De hondenverzekering van Figo kan hier de oplossing bieden. 

Laten we van wal steken. 

1. Vreemd voorwerp ingeslikt

Honden, en dan vooral puppy’s, zijn nieuwsgierig en kauwen soms op dingen die daar niet voor bedoeld zijn, zoals een satéprikker. Als je hond zoiets inslikt, kan het gevaarlijk zijn. Zo’n stokje kan een gat in de darm prikken en leiden tot een buikvliesontsteking of erger, een darmperforatie. In het slechtste geval moet de dierenarts ingrijpen met röntgenfoto’s, een endoscopie en een operatie. De kosten? Die liggen tussen de €1.500 en €2.500. Zo zie je maar, een klein ongelukje kan een enorme kost met zich meebrengen. 

2. Virussen zoals Giardia

Honden kunnen last hebben van virussen, waar ze behoorlijk ziek van worden. Een veelvoorkomend virus is Giardia. Deze darmparasiet wordt overgedragen door contact met besmette uitwerpselen. Gelukkig is deze ziekte te behandelen met medicatie, licht verteerbaar voer en een goede wasbeurt voor je hond. Wat kost dat? Reken op zo’n €100 tot €200. 

3. Huidproblemen zoals atopie

Veel honden krijgen te maken met huidproblemen, en atopie is daar een veelvoorkomende. Dit is een overgevoeligheidsreactie op stoffen uit de omgeving. Atopie kan je niet genezen, enkel behandelen. De kosten voor medicatie lopen al snel op tot ongeveer €200 per maand. Een eenmalig bloedonderzoek kost je dan weer tussen de €200 en €400. 

4. Gewrichtsproblemen zoals HD, ED en PL

Veelvoorkomende gewrichtsproblemen bij honden zijn heupdysplasie (HD), elleboogdysplasie (ED) en patella luxatie (PL). Deze aandoeningen zijn niet alleen pijnlijk voor je hond, maar brengen ook hoge medische kosten met zich mee door de intensieve behandelingen. Reken maar op zo’n €1.500 tot €4.000. 

5. Gebitsproblemen zoals tandplak en tandsteen

80% van de honden heeft al een vorm van tandinfectie op tweejarige leeftijd. Tandplak is de grote boosdoener en kan leiden tot pijnlijke ontstekingen. De kosten voor het verwijderen van tandsteen liggen tussen de €150 en €300. Moeten er tanden of kiezen getrokken worden, dan kan dit oplopen tot tussen de €300 en €800. 

Hondenverzekering

Is je hond ziek of heeft hij een ongeval gehad? Neem dan snel contact op met je dierenarts. Helaas zijn de kosten vaak hoger dan verwacht, soms wel tot duizenden euro’s. Met een hondenverzekering van Figo ben je gedekt tegen onvoorziene dierenartskosten, en krijgt je hond de zorg die hij nodig heeft. Dat geeft een geruststellend gevoel. 

`