Deze Figo huisdierenverzekering is aangeboden door Veterfina Verzekeringsmaatschappij N.V.

Hondenbaasje krijgt dierenartsrekening van €2.270,45

hondenbaasje krijgt hoge dierenartsrekening

Spijtig genoeg, maar het gebeurt: ook honden worden ziek of kunnen een accident hebben, met een bezoek aan de dierenarts tot gevolg. Is jouw hond niet verzekerd? Dan kunnen de kosten bij de dierenarts oplopen, soms wel tot in de duizenden euro’s. Dat heeft Bram, het baasje van Max, ook ervaren. Gelukkig was zijn hond verzekerd bij Figo. 

Ongeluk zit in een klein hoekje

Dat satéprikkers gevaarlijk kunnen zijn voor honden, daar is Bram nu ook achter. Deze zomer zat hij met familie en vrienden te barbecueën toen hij de schrik van zijn leven kreeg. Terwijl ze aten, hoorde hij een raar geluid. Toen hij onder de tafel keek, zag hij zijn hond op een satéprikker kauwen en inslikken. Resultaat? Max moest brakend met spoed naar de dierenarts. 

Torenhoge dierenartskosten

De dierenarts zag direct dat het ernstig was en besloot Max meteen te behandelen. Na een paar röntgenfoto’s en een endoscopie bleek dat de satéprikker een gaatje in de darm had geprikt. Gevaarlijk, want dat kon leiden tot een buikvliesontsteking. Daarom moest Max direct geopereerd worden en kreeg hij de nodige medicatie. Gelukkig kreeg Max snel de juiste zorg en is hij nu weer helemaal de oude, maar Bram schrok wel van de dierenartsrekening: €2.270,45. 

Gelukkig verzekerd

Gelukkig was Max al als puppy verzekerd en betaalde Figo 90% van de dierenartsrekening. Bram moest uiteindelijk maar €252,27 betalen en Figo nam €2.018,18 voor zijn rekening. “Ik was zo ongelooflijk opgelucht dat mijn verzekering dit bedrag terugbetaalde”, zegt Bram, “anders had ik de zorg voor Max niet kunnen betalen. Dan was het misschien heel anders afgelopen met mijn grote vriend.” 

Stijgende dierenartskosten

Slecht nieuws: steeds meer baasjes in België komen in de problemen door stijgende dierenartskosten. Een consult kostte in 2019 nog ongeveer €34, nu is dat €40. En een sterilisatie van een kat was in 2019 nog €125, nu €145. Nog erger: huisdieren zijn hier de dupe van. Steeds vaker zien dierenartsen triestige situaties waarin mensen hun huisdier laten lijden omdat ze een dierenartsbezoek uitstellen of een noodzakelijke operatie niet kunnen betalen. 

Hondenverzekering

De oplossing? Onze hondenverzekering. Hiermee ben je verzekerd tegen onverwachte medische kosten. Zo krijgt je hond altijd de zorg die hij nodig heeft en heb jij een zorg minder. 

`