Deze Figo huisdierenverzekering is aangeboden door Veterfina Verzekeringsmaatschappij N.V.
Sticker BENL rood Alle rassen zijn welkom

Ziekteverzekering
voor jouw papegaai

Verzeker nu je papegaai en krijg de eerste maand gratis

Gun je beste vriend de juiste zorg. Sluit vandaag nog een papegaaienverzekering af en voorkom onverwachte dierenartskosten!   

Stel je verzekering binnen 1 minuut samen

Verzeker je papegaai vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis 

NU ÉÉN MAAND GRATIS OP JE VERZEKERING
JE HEBT NOG MAAR

DAGEN

Papegaai verzekeren

Zo voorkom je onverwacht hoge dierenartskosten

Ook papegaaien kunnen ziek worden of een ongeluk krijgen, wat een bezoek aan de dierenarts noodzakelijk maakt. Met onze papegaaienverzekering ben je – standaard met het meest complete pakket – verzekerd tegen onvoorziene kosten bij de dierenarts. Zo krijgt je papegaai de medische zorg die hij verdient en sta jij niet voor financiële verrassingen.  

Illustratie vrouw op stoel met papegaai
Logo Figo

Papegaaienverzekering op maat

Jouw papegaai is uniek, dus zou de ziekteverzekering voor je papegaai dat ook moeten zijn. Daarom bieden we verschillende aanvullende verzekeringen aan en kies je zelf hoe je verzekering eruitziet. Ook het vergoedingspercentage en de jaarlijkse uitkering bepaal je helemaal zelf. Wat je ook kiest, je krijgt standaard het meest complete pakket. 

Papegaaienverzekering afsluiten in 4 stappen

Illustratie papegaai op arm vrouw

Hoe werkt een
vogelverzekekering?

Onze papegaaienverzekering is heel eenvoudig: je betaalt elke maand een klein bedrag aan premie voor betaalbare en de best mogelijke zorg voor je papegaai. Mocht je papegaai dan onverwachts iets overkomen, dan vergoeden wij mogelijk tot 90% van de kosten bij de dierenarts. 

illustratie papegaai
Stroomschema papegaai BE NL 1
Ster 1

Dit is wat andere baasjes over ons zeggen

Bereken je tarief voor jouw verzekering op maat!

Verzeker je huisdier vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis

Wat is verzekerd?

Onze papegaaienverzekering is met de veel liefde samengesteld zodat jouw papegaai voor elke levensfase de zorg krijgt die hij verdient. 

Icoon taart

Elke leeftijd & elk ras, levenslang

Icoon preventie

Preventie- &
SOS-budget

Icoon stethoscoop

Raadplegingen, medicatie & diagnostische onderzoeken

Icoon loep met zorg

Medisch noodzakelijke behandelingen & operaties

Verenkleed

Speciale
behandelingen & diagnostische onderzoeken

Icoon hartslag

Holistische & alternatieve behandelingen

Wat is er
nog meer verzekerd?

Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de bijkomende waarborgen. U kunt de volledige lijst terugvinden in het informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID) en in de Algemene Voorwaarden van de Huisdierenverzekering.

Wat vergoeden wij niet?

Extra zekerheid

Aanvullende verzekeringen

Bij ons kun je jouw papegaaienverzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen, omdat jij het beste weet wat jouw papegaai nodig heeft.   

Illustratie reis

Reis
Wij vergoeden medisch noodzakelijke kosten ten gevolge van ziekte, klachten of een ongeval in het buitenland tot maximaal € 1.000 per jaar.

Jonge papegaai in huis?

Een jonge papegaai is enorm leuk, maar het is ook een grote verantwoordelijkheid. Jonge dieren zijn immers extra kwetsbaar en moeten in hun eerste levensjaar regelmatig naar de dierenarts. Daarom raden we aan om je papegaai zo vroeg mogelijk te verzekeren.
Belangrijk om te weten

Voor je een verzekering afsluit

Veelgestelde vragen

Over onze papegaaienverzekering

Een papegaaienverzekering kun je eigenlijk vergelijken met een ziekteverzekering, maar dan specifiek voor je papegaai. Het is niet verplicht om zo’n huisdierenverzekering af te sluiten, maar het wordt wel ten zeerste aangeraden door onder meer dierenartsen en fokkers. Met een papegaaienverzekering ben je elke maand voor een bescheiden bedrag verzekerd tegen de meest gangbare onvoorziene ziektekosten van je huisdier. 

Het is zeer slim om je papegaai te verzekeren, want met een papegaaienverzekering vermijd je onvoorziene kosten bij de dierenarts, die flink kunnen oplopen. Onze verzekering vergoedt tot 90% van de rekening van de dierenarts als je huisdier onverwachts ziek wordt of een ongeluk heeft. Met onze verzekering bescherm je dus zowel je papegaai als je portefeuille. 

Onze papegaaienverzekering vergoedt de kosten voor bezoeken aan de dierenarts, gespecialiseerde behandelingen, diagnostische tests, operaties en medicatie, preventieve zorg, en nog veel meer. Een gedetailleerd overzicht van alle voordelen vind je in ons overzicht van vergoedingen. 

Natuurlijk kunnen wij niet alles vergoeden. Wat wij niet vergoeden, hebben wij voor je op een rij gezet. Dit vind je hier terug. Krijgt  jouw huisdier bijvoorbeeld dieetvoeding, voedingssupplementen, vitaminepreparaten en/of verzorgingsmiddelen? Dan vergoeden wij dit niet ongeacht de indicatie van je huisdier.

Een papegaaienverzekering kost doorgaans tussen de €15 en €40 per maand. De prijs is afhankelijk van de leeftijd van je papegaai en het ras.  

Onze papegaaienverzekering is met heel veel liefde samengesteld zodat jouw papegaai in elke levensfase de zorg krijgt die hij nodig heeft. Als je kiest voor een vergoeding van 90%, een onbeperkte jaaruitkering en onze aanvullende verzekeringen? Dan bieden we je de meest complete en daarmee beste verzekering voor je papegaai. 

Dierenartskosten kunnen hoog oplopen, en dat drukt extra op je portefeuille als ze ook nog eens onverwacht zijn. Een papegaaienverzekering dekt de meeste (onverwachte) medische kosten. Zo krijgt je vogel de verzorging die hij nodig heeft en voorkom je dat jij de volledige dierenartsrekening zelf moet betalen.

Dit zijn de vijf meest voorkomende medische problemen bij papegaaien: 

 1. Gedragsproblemen zoals verenplukken | Dierenartskosten: ongeveer tussen €100 en €500 
 2. Snavelslijpen | Dierenartskosten: ongeveer tussen €75 en €200 
 3. Bacteriële infecties zoals papegaaienziekte | Dierenartskosten: ongeveer tussen €75 en €300 
 4. Voedingsgerelateerde aandoeningen | Dierenartskosten: ongeveer tussen €50 en €200 
 5. Ademhalingsinfecties zoals aspergillose | Dierenartskosten: ongeveer tussen €100 en €500 

Goed nieuws: onze papegaaienverzekering vergoedt wel tot 90% van de dierenartskosten! 

Als je jouw papegaaienverzekering uitbreidt met onze aanvullende verzekering Reis, dan is je papegaai ook verzekerd voor medisch noodzakelijke kosten tijdens jullie vakantie. Zo kunnen jullie ook in het buitenland zorgeloos samen op pad. 

Onze vogelverzekering dekt alle papegaaiachtige vogels in geval van ziekte. Naast papegaaien kan je dus ook verschillende soorten parkieten, zoals grasparkieten en valkparkieten, op deze verzekering laten aansluiten.

De minimale looptijd van onze verzekering is één jaar. Op het einde van de verzekeringsperiode wordt de overeenkomst stilzwijgend van jaar tot jaar verlengd, tenzij een van de partijen ze ten minste 3 maanden voor het verstrijken van de lopende periode opzegt.

Kosten indienen is alleen mogelijk als je vogel een ringnummer heeft. Daarnaast is het van belang dat het ringnummer altijd op de factuur van de dierenarts staat vermeld. Sluit je een verzekering af bij Figo en heeft je vogel nog geen ringnummer? Dan vergoeden wij dit.

Je bent verzekerd vanaf de begindatum die op de polis vermeld staat. Vanaf deze datum geldt een wachttijd van 30 dagen. Medische kosten die het gevolg zijn van een ziekte of een aandoening waarvan de symptomen ontstonden binnen deze wachttijd, worden niet vergoed. Het maakt daarbij niet uit of de medische kosten tijdens de wachttijd of daarna werden gemaakt.

Deze wachttijd geldt niet voor:

 • Plaatsen van een ringnummer
 • Medische kosten die vallen onder de preventieve zorg
 • Indien er sprake is van een aantoonbaar ongeval. De wachttijd is dan 2 dagen.
 • Preventieve castratie of sterilisatie, op voorwaarde dat je de aanvullende dekking Castratie en sterilisatie mee in je verzekering hebt opgenomen
  •  

 

Ziekteverzekering
voor je papegaai

Standaard het meest complete pakket van België

Verzeker je papegaai vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis 

Illustratie vrouw op bank met kat en vogel
`