Deze Figo huisdierenverzekering is aangeboden door Veterfina Verzekeringsmaatschappij N.V.

Actie! Vraag je kortingscode aan en krijg de eerste maand gratis! 🎁

MRI-scan Hond: Behandeling, Kosten & Vergoeding

kosten mri scan hond -

Is er iets aan de hand met je hond, maar kun je je vinger er niet op leggen? Een MRI-scan kan dikwijls een helder beeld schetsen van wat er mis is. Maar wat houdt zo’n MRI-scan bij honden in en wat kost dat? Geen paniek, onze huisdierspecialisten verklaren het uitvoerig. En goed nieuws: met onze hondenverzekering vergoeden wij (deels) de kosten van deze behandeling!  

Laten we starten. 

Onverwachte dierenartskosten?

Wat is een MRI-scan bij je hond?

Een MRI-scan gebruikt magneten en radiogolven om gedetailleerde beelden te maken van het binnenste van je hond. Dit is vooral nuttig voor het onderzoeken van zachte weefsels zoals hersenen, ruggenmerg, spieren en organen. Als röntgenfoto’s onvoldoende uitsluitsel geven, kan een MRI-scan noodzakelijk zijn om dieperliggende problemen zoals neurologische aandoeningen, tumoren of rugproblemen te identificeren. 

Wanneer is een MRI-scan nodig bij honden?

Je dierenarts kan een MRI-scan adviseren als je hond: 

  • Neurologische symptomen vertoont, zoals epilepsie of verlamming. 
  • Een tumor heeft of een andere aandoening die niet zichtbaar is op een röntgenfoto. 
  • Rug- of wervelkolomproblemen ondervindt. 
  • Ingewikkelde spier- of peesproblemen heeft die nader onderzocht moeten worden. 

Wat kost een MRI-scan voor honden?

De prijs voor een MRI-scan voor honden varieert meestal tussen de €800 en €1.000. De exacte kosten hangen af van het te onderzoeken gebied en de gebruikte verdoving. Prijzen kunnen verschillen per dierenkliniek, dus vraag op voorhand aan je dierenarts wat je kunt verwachten qua kosten, om verrassingen te vermijden. 

Wist je dat 84% van de baasjes binnen twee jaar €1.249 aan dierenartskosten kwijt is?

Worden de kosten voor een MRI-scan bij je hond vergoed?

Dierenartskosten kunnen snel oplopen, vaak tot duizenden euro’s. Met Figo ben je verzekerd voor onverwachte medische kosten, zo ook (deels) voor de MRI-scan kosten voor je hond. Meer weten? Bereken direct je tarief voor de hondenverzekering van je beste vriend, of lees waarom jij je puppy vroeg moet verzekeren!    

We zetten alle vergoedingen en voorwaarden zo duidelijk mogelijk op onze website. Benieuwd naar de uitsluitingen en beperkingen? Bekijk dan onze polisvoorwaarden of ons vergoedingenoverzicht. Onze polisvoorwaarden bepalen altijd wat wel en niet gedekt wordt.  

`