Deze Figo huisdierenverzekering is aangeboden door Veterfina Verzekeringsmaatschappij N.V.
Sticker BENL rood Alle rassen zijn welkom

Hondenverzekering

Verzeker nu je hond en krijg de eerste maand gratis

Gun je beste vriend de juiste zorg. Sluit vandaag nog een hondenverzekering af en voorkom onverwachte dierenartskosten!   

Stel je verzekering binnen 1 minuut samen!

Verzeker je hond vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis 

NU ÉÉN MAAND GRATIS OP JE VERZEKERING
JE HEBT NOG MAAR

DAGEN

Hond verzekeren

Zo voorkom je onverwacht hoge dierenartskosten

Ook honden kunnen ziek worden of een ongeluk krijgen, wat een bezoek aan de dierenarts noodzakelijk maakt. Met onze hondenverzekering ben je – standaard met het meest complete pakket – verzekerd tegen onvoorziene kosten bij de dierenarts. Zo krijgt je hond de medische zorg die hij verdient en sta jij niet voor financiële verrassingen.  

Illustratie jongen met kat en hond in tas
Logo Figo

Hondenverzekering
op maat

Jouw hond is uniek, dus zou de ziekteverzekering voor je hond dat ook moeten zijn. Daarom bieden we verschillende aanvullende verzekeringen aan en kies je zelf hoe je verzekering eruitziet. Ook het vergoedingspercentage en de jaarlijkse uitkering bepaal je helemaal zelf. Wat je ook kiest, je krijgt standaard het meest complete pakket. 

Hondenverzekering afsluiten in 4 stappen

Illustratie vrouw met hond in fietsmand

Hoe werkt een hondenverzekering?

Onze hondenverzekering is heel eenvoudig: je betaalt elke maand een klein bedrag aan premie voor betaalbare en de best mogelijke zorg voor je hond. Mocht je hond dan onverwachts iets overkomen, dan vergoeden wij tot 90% van de kosten bij de dierenarts. 

Illustratie vrouw speelt met kat en hond
Stroomschema be nl hond 1
Ster 1

Dit is wat andere baasjes over ons zeggen

Bereken je tarief voor jouw verzekering op maat!

Verzeker je huisdier vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis

Illustratie skatebord met hond

Wat is verzekerd?

Onze hondenverzekering is met veel liefde samengesteld zodat jouw hond in elke levensfase de zorg krijgt die hij verdient, van puppy tot senior. 

Icoon taart

Elke leeftijd & elk ras, levenslang

Icoon preventie

Preventie- &
SOS-budget

Icoon stethoscoop

Consultaties, medicatie & diagnostische onderzoeken

Icoon loep met zorg

Medisch noodzakelijke behandelingen & operaties

Icoon gewrichten

Specialistische onderzoeken & behandelingen

Icoon hartslag

Alternatieve behandelingen & therapieën

Wat is er
nog meer verzekerd?

Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de bijkomende waarborgen. U kunt de volledige lijst terugvinden in het informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID) en in de Algemene Voorwaarden van de Huisdierenverzekering.

Wat vergoeden wij niet?

Extra zekerheid

Aanvullende verzekeringen

Bij ons kun je jouw hondenverzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen, omdat jij als geen ander weet wat jouw hond nodig heeft. 

Illustratie meisje met dalmatier
Illustratie gebit

Gebit
Wij vergoeden medisch noodzakelijke onderzoeken of behandelingen van het gebit tot maximaal € 500 per jaar.

Illustratie reis

Reis
Wij vergoeden medisch noodzakelijke kosten ten gevolge van ziekte, klachten of een ongeval in het buitenland tot maximaal € 1.000 per jaar.

Puppy in huis?

Een puppy is enorm leuk, maar het is ook een grote verantwoordelijkheid. Puppy’s zijn immers extra kwetsbaar en moeten in hun eerste levensjaar regelmatig naar de dierenarts. Daarom raden we aan om je puppy zo vroeg mogelijk te verzekeren.

Belangrijk om te weten

Voor je een verzekering afsluit

Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de bijkomende waarborgen. U kunt de volledige lijst terugvinden in het informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID) en in de Algemene Voorwaarden van de Huisdierenverzekering.

Illustratie vrouw met hond in fietsmand

Veelgestelde vragen

Een hondenverzekering kun je eigenlijk vergelijken met een ziekteverzekering, maar dan specifiek voor je hond. Het is niet verplicht om zo’n huisdierenverzekering af te sluiten, maar het wordt wel sterk aangeraden door onder meer dierenartsen en fokkers. Met een hondenverzekering ben je elke maand voor een bescheiden bedrag verzekerd tegen de meest voorkomende onvoorziene ziektekosten van je hond. 

Onze hondenverzekering vergoedt de kosten voor bezoeken aan de dierenarts, gespecialiseerde behandelingen, diagnostische tests, operaties en medicijnen, preventieve zorg, en nog veel meer. Een gedetailleerd overzicht van alle voordelen vind je in ons vergoedingsoverzicht. 

Natuurlijk kunnen wij niet alles vergoeden. Wat wij niet vergoeden, hebben wij voor je op een rij gezet. Dit vind je hier terug. Krijgt  jouw huisdier bijvoorbeeld dieetvoeding, voedingssupplementen, vitaminepreparaten en/of verzorgingsmiddelen? Dan vergoeden wij dit niet ongeacht de indicatie van je huisdier.

Het is zeker slim om je hond te verzekeren, want met een hondenverzekering vermijd je onvoorziene kosten bij de dierenarts, die flink kunnen oplopen. Onze verzekering vergoedt tot 90% van de rekening van de dierenarts als je hond onverwachts ziek wordt of een ongeluk heeft. Met onze verzekering bescherm je dus zowel je hond als je portefeuille. 

Dierenartskosten kunnen hoog oplopen, en dat drukt extra op je portefeuille als ze ook nog eens onverwacht zijn. Een hondenverzekering dekt de meeste (onverwachte) medische kosten. Zo krijgt je hond de verzorging die hij nodig heeft en voorkom je dat jij de volledige dierenartsrekening zelf moet betalen. 

Een hondenverzekering kost gemiddeld tussen de €30 en de €70 per maand. Het is echter moeilijk om een standaardbedrag te noemen. De premie wordt namelijk gebaseerd op de leeftijd en het ras van de hond. 

Onze hondenverzekering is met enorm veel liefde samengesteld, zodat jouw hond in elke levensfase de zorg krijgt die hij nodig heeft. Als je kiest voor een vergoeding van 90%, een onbeperkte jaaruitkering en onze aanvullende verzekeringen? Dan bieden we je de meest complete en daarmee beste verzekering voor je hond. 

Dit zijn de top vijf veelvoorkomende medische klachten bij honden:  

  1. Vreemd voorwerp ingeslikt | Dierenartskosten: ongeveer tussen de €1.500 en de €2.500  
  2. Giardia | Dierenartskosten: ongeveer tussen de €100 en €200  
  3. Huidproblemen zoals atopie | Dierenartskosten: maandelijks ongeveer €200   
  4. Gewrichtsproblemen zoals HD, ED en PL| Dierenartskosten: ongeveer tussen de €1.500 en €4.000  
  5. Gebitsproblemen zoals tandplak en tandsteen | Dierenartskosten: ongeveer tussen de €150 en €800  

Gelukkig ben je met onze hondenverzekering verzekerd voor deze dierenartskosten!

Je kan zeker en vast ook oudere honden verzekeren bij Figo. We hebben geen leeftijdsgrens. Houd er wel rekening mee dat het verzekeren van een oudere hond een hogere premie betekent.

Van Labradoodles tot Jack Russel Terriërs: elk hondenras is welkom bij ons! Hetzelfde geldt voor kruisingen.

Een hond kost gemiddeld zo’n € 1.000 per jaar. En dan tellen we de extra kosten indien je hond ziek wordt, nog niet mee. Dierenartskosten kunnen al snel hoog oplopen. Dankzij een hondenverzekering betaal je een pak minder wanneer je hond medische hulp nodig heeft. 

Meer weten over het totale kostenplaatje van een hond als huisdier? Lees er alles over in dit artikel.

De minimale looptijd van onze verzekering is één jaar. Op het einde van de verzekeringsperiode wordt de overeenkomst stilzwijgend van jaar tot jaar verlengd, tenzij een van de partijen ze ten minste 3 maanden voor het verstrijken van de lopende periode opzegt.

Kosten indienen is alleen mogelijk als je huisdier gechipt is. Daarnaast is het van belang dat het chipnummer altijd op de factuur van de dierenarts staat vermeld. Sluit je een verzekering af bij Figo en is je hond nog niet gechipt? Dan vergoeden wij het chippen van je hond.

Je bent verzekerd vanaf de begindatum die op de polis vermeld staat. Vanaf deze datum geldt een wachttijd van 30 dagen. Medische kosten die het gevolg zijn van een ziekte of een aandoening waarvan de symptomen ontstonden binnen deze wachttijd, worden niet vergoed. Het maakt daarbij niet uit of de medische kosten tijdens de wachttijd of daarna werden gemaakt. Deze wachttijd geldt niet voor:
  • Plaatsen van een identificatiechip
  • Medische kosten die vallen onder de preventieve zorg
  • Indien er sprake is van een aantoonbaar ongeval. De wachttijd is dan 2 dagen.
  • Preventieve castratie of sterilisatie, op voorwaarde dat je de aanvullende dekking Castratie en sterilisatie mee in je verzekering hebt opgenomen

Ziekteverzekering
voor je hond

Standaard het meest complete pakket van België

Verzeker je hond vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis 

Illustratie mevrouw in rolstoel met hond
`